Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΣΗΜΕΡΟΝ αφίκετο ενταύθα ο αρχηγός του Λαϊκού Κόμματος Τσαλδάρης, επιστρέφων εκ περιοδείας του ανά τα διάφορα σεισμόπληκτα χωρία της Κορίνθου, των οποίων τους κατοίκους επαρηγόρει υποσχόμενος άμεσον αποστολήν τροφίμων, ήτις και επραγματοποιήθη. Τη ενεργεία του επίσης απεστάλησαν εις Λουτράκιον 150 αγγλικαί σκηναί προς στέγασιν των εκεί σεισμοπλήκτων. Ο κ. Τσαλδάρης ανεχώρησε το απόγευμα δια νέαν περιοδείαν ανά τα σεισμόπληκτα χωρία.

-ΤΟ παράδειγμα του Δήμου Καλαμών ψηφίσαντος εις έκτακτον αυτού συνεδρίασιν κονδύλιον 75.000 δραχμών υπέρ των ατυχών θυμάτων των σεισμικών καταστροφών της Κορινθίας πρέπει να μιμηθούν και αι λοιπαί μεσσηνιακαί κοινότητες, καθώς και τα εν τω νομώ σωματεία, αι ανώνυμοι εταιρείαι, οι εμπορικοί και επαγγελματικοί σύλλογοι, αι εργατικαί οργανώσεις κ.λπ., ψηφίζουσαι όσον το δυνατόν γενναιοτέρας εισφοράς υπέρ των σεισμοπλήκτων.

ΕΙΣ την κρίσιμον, την κυριολεκτικώς τραγικήν αυτήν περίστασιν δι’ ένα μέρος του ελληνισμού, οι Μεσσήνιοι όλοι πρέπει να δείξουν ότι αισθάνονται βαθέως τον ανθρώπινον πόνον, ότι γνωρίζουν να συμπαθούν και να ανακουφίζουν αυτόν, ότι διατηρούν πάντοτε αμείωτον εντός των το αίσθημα της κοινωνικής αλληλεγγύης και του ανθρωπισμού. Πρέπει να αποδείξουν δηλαδή ότι είναι άνθρωποι.