Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ «ΘΑΡΡΟΣ» εις επαίνους είναι, ως γνωστόν, πολύ δύσκολον. Αλλά θα ήτο παράλειψις αν δεν εξεδηλούσαμεν τον θαυμασμόν δια το διοικητικόν συμβούλιον της Φιλαρμονικής το οποίον όχι μόνον έδωκεν έναν τόνον ζωής εις την νεκρωμένην άλλοτε μουσικήν κίνησιν της πόλεως, αλλά ακόμη επεκτείνον την δράσιν του πρωταγωνιστεί και εις ωραίους κοινωνικούς αγώνας. Το πρόσφατον γεγονός της διενέργειας μιας συναυλίας υπέρ των σεισμοπαθών είναι χαρακτηριστικόν της αληθείας ταύτης.

-ΤΑ αθλητικά της πόλεώς μας σωματεία, έσχον την ωραίαν ιδέαν τας εισπράξεις των σημερινών αγώνων δια το πρωτάθλημα της πόλεως εις το φουτ – μπωλ να τας διαθέσουν υπέρ των σεισμοπαθών της Κορίνθου. Η ιδέα αυτή τιμά τα διοικητικά συμβούλια των αθλητικών μας σωματείων αλλά και επιβάλλει ταυτοχρόνως εις την κοινωνίαν μας την υποχρέωσιν να συρρεύση αθρόως εις αυτούς.

-ΣΥΝΕΛΘΟΥΣΑ η επιτροπή διατιμήσεων καθώρισε τας κάτωθι τιμάς: Μπαρμπούνια, λεθρίνια, τσιπούρες και συναγρίδες άνω των 15 δραμίων εις 44 δραχμάς κατ’ οκάν, κάτω των 15 δραμίων εις 38 δραχμάς κατ’ οκάν. Λαυράκια, μελανουράκια, φαγκριά, μυλοκόπια και μουρμούρια όχι τεμαχισμένα εις 40 δραχμάς και τεμαχισμένα εις 44 δραχμάς. Ροφοί μετά κεφαλής 30 και άνευ κεφαλής 32. Μπακαλέος, κολεοί και γόπες εις 32 δραχμάς. Η ισχύς της διατιμήσεως άρχεται από σήμερον.