Προκλητικός Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Την Καρολάιν την αγαπούσα και την αγαπώ -Τι είπε στο δικαστήριο

Προκλητικός Μπάμπης Αναγνωστόπουλος: Την Καρολάιν την αγαπούσα και την αγαπώ -Τι είπε στο δικαστήριο

Ξεκίνησε η δίκη του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου, ο οποίος κατηγορείται για τη δολοφονία της συζύγου του Καρολάιν Κράουτς.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου, ενώπιον του οποίου στην προηγούμενη συνεδρίαση αναγνώστηκε το κατηγορητήριο για την ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση και τη θανάτωση της σκυλίτσας της Καρολάιν, έδωσε τον λόγο στον κατηγορούμενο για την πρώτη τοποθέτησή του έναντι της κατηγορίας.

Πρόεδρος: Αποδέχεστε ή όχι τις κατηγορίες;
Κατηγορούμενος: Ποτέ δεν είχα σκοπό να βλάψω τη σύζυγό μου. Την αγαπούσα και την αγαπώ. Αυτό δεν άλλαξε και δεν θα αλλάξει ποτέ από τη μέρα που τη γνώρισα.
Πρόεδρος: Έχετε πει ότι τελούσατε κατάσταση βρασμού;
Κατηγορούμενος: Αυτός είναι ο ισχυρισμός μου δεν υπήρχε προμελέτη κανένας όφελος η κέρδος από εμένα από αυτή την πράξη.
Λίγα λεπτά νωρίτερα η πρόεδρος τόνισε πως είναι πολύ δύσκολο να εξασφαλιστούν δικάσιμοι για την υπόθεση όταν ο νομικός εκπρόσωπος φιλοζωικού σωματείου δήλωσε κώλυμα για τη συνεδρίαση της προσεχούς Πέμπτης.

Όπως ανέφερε η πρόεδρος, «γίνεται αγώνας δρόμου προκειμένου να βρεθεί αίθουσα, δεν είναι δυνατόν να κάνουμε δεκτό το αίτημα, σε αυτό το κτίριο γίνονται όλες οι μεγάλες δίκες για τις υποθέσεις που το τελευταίο διάστημα απασχόλησαν την κοινή γνώμη».

Δίκη Μπάμπη Αναγνωστόπουλου: Ποιοι θα καταθέσουν
Μετά τη δήλωση του 34χρονου πιλότου, στο βήμα του μάρτυρα κλήθηκε να καταθέσει ο πρώτος από τους αστυνομικούς που είχαν εμπλακεί στο έγκλημα στα Γλυκά Νερά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τον δικηγόρο του 34χρονου, Αλέξανδρο Παπαϊωαννίδη, ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα παραδεχθεί και ενώπιον του δικαστηρίου ότι εκείνος σκότωσε τη σύζυγό του, όμως θα επιχειρήσει να αποδείξει ότι το έγκλημα τελέστηκε εν βρασμώ ψυχικής ορμής. «Ο κατηγορούμενος αποδέχεται την πράξη του αλλά η θέση του είναι πως αυτή τελέστηκε εν βρασμώ ψυχής. Δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπήρχε προμελέτη. Βρισκόταν σε διέγερση ψυχολογική», είχε δηλώσει κατά την έναρξη της δίκης ο συνήγορος υπεράσπισης.

Όσον αφορά στους μάρτυρες, στον κατάλογο της έδρας συμπεριλαμβάνονται 14 άτομα συνολικά μεταξύ αυτών οι αστυνομικοί που είχαν λάβει σήμα να μεταβούν στη μεζονέτα των Γλυκών Νερών το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου 2021 για ληστεία και εντόπισαν νεκρή την 20χρονη και δεμένο τον κατηγορούμενο. Παράλληλα, συμπεριλαμβάνονται γείτονες και φίλοι του ζεύγους, αλλά και η σύμβουλος ψυχικής υγείας Ελένη Μυλωνοπούλου, στην οποία είχε απευθυνθεί το ζεύγος, όταν είχαν παρουσιαστεί σύννεφα στο γάμο τους.

Από την πλευρά του, ο κατηγορούμενος έχει ήδη καταρτίσει έναν κατάλογο με μάρτυρες υπεράσπισης, τον οποίο αναμένεται να προσκομίσει στο δικαστήριο.

iefimerida.gr