Πρωταθλητής Μεσσηνίας ο Πανθουριακός, 0-0 το ντέρμπι με την Κυπαρισσία

Πρωταθλητής Μεσσηνίας ο Πανθουριακός, 0-0 το ντέρμπι με την Κυπαρισσία

Ιστορικές στιγμές ζουν από σήμερα όλοι στον Πανθουριακό, με ιδιαίτερη δικαίωση για τον πρόεδρο Αγαθοκλή Χριστόπουλο, ο οποίος μεταμόρφωσε την ομάδα ενός μικρού χωριού σε πρωταθλήτρια Μεσσηνίας.

Στην τελευταία αγωνιστική των πλέι οφ της Α’ Τοπικής η ομάδα της Θουρίας αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς γκολ στο γήπεδο της Μικρομάνης, απέναντι στον ΑΟ Κυπαρισσίας, που χρειαζόταν νίκη για να κόψει πρώτη το νήμα.

Δεδομένου ότι οι γηπεδούχοι ευνοούνταν από δύο αποτέλεσμα το ντέρμπι της Μικρομάνης είχε το χαρακτήρα της σκοπιμότητας, με τους φιλοξενούμενους να παλεύουν να δημιουργήσουν και τους γηπεδούχους να κρατάνε με επιτυχία το πολύτιμο 0-0.

Ο Πανθουριακός είχε στο 75’ δοκάρι (οριζόντιο) με τον Βασιλόπουλο, ενώ οι Τριφύλιοι στο 85’ έφτασαν πολύ κοντά στο στόχο τους, όμως ο Κωνσταντακόπουλος απέκρουσε το επικίνδυνο φάουλ του Μπουτσικάκη και στη συνέχεια της φάσης ο Πέππας εξουδετέρωσε την προβολή του Αθανασόπουλου.

Στις καθυστερήσεις αποβλήθηκε ο τερματοφύλακας του ΑΟΚ, Στεφανάκος, για ένα φάουλ σκοπιμότητας στην αντίπαλη περιοχή όπου είχε προωθηθεί για να ενισχύσει τις απεγνωσμένες επιθετικές προσπάθειες της ομάδας του.

Διαιτητές: Απ. Καυκάς (Σοφ. Αθανασοπούλου-Ν. Γκούμας) και 4ος ο Ε. Αράπης.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ (Τάκης Σακελλαρόπουλος): Κωνσταντακόπουλος, Σταματελόπουλος, Γιαννακόπουλος, Λιόλιος, Βασιλόπουλος, Πέππας, Ζαραφέτας (87’ Μπαστακός), Ζαχαρόπουλος, Τσουλάκος, Καλογερόπουλος (78’ Γεωργιόπουλος), Κουρούπης (90+ Οδεμισιώτης)

ΑΟ ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑΣ (Κώστας Παλαμάρας): Στέφανακος, Γεωργιόπουλος, Καπλάνης, Μιτρόφ, Παν. Μπουτσικάκης, Μαρκόπουλος, Σκοζάι (72’ Παναγόπουλος), Κατσιώλης (80’ Ανδρουτσής), Αθανασόπουλος, Αντωνόπουλος, Κωνσταντόπουλος (87’Ντιόπ).

Ένταση στο τέλος
Μετά το τέλος του αγώνα σημειώθηκαν έντονοι διαπληκτισμοί ανάμεσα σε ποδοσφαιριστές και παράγοντες των δύο ομάδων, που ευτυχώς έληξαν μετά από λίγα λεπτά χωρίς περαιτέρω συνέπειες. Στο γήπεδο της Μικρομάνης βρέθηκε ισχυρή αστυνομική δύναμη και εκατοντάδες φίλαθλοι των δύο ομάδων και του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Κύπελλο και δύσκολος δρόμος για την άνοδο στη Γ’ Εθνική
Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος της Α’ Τοπικής ο Πανθουριακός θα έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει την άνοδο στη Γ’ Εθνική, μέσω των πλέι οφ των πρωταθλητών των ΕΠΣ.

Το μεσσηνιακό συγκρότημα θα συμμετάσχει σε ένα δύσκολο πρωτάθλημα στο πλαίσιο του 5ου Ομίλου, με αντιπάλους τις πρωταθλήτριες Αχαΐας, Αρκαδίας, Κεφαλλονιάς/Ιθάκης, Λακωνίας, Ηλείας και Ζακύνθου.

Επίσης, η ομάδα που προπονεί ο Τάκης Σακελλαρόπουλος ετοιμάζεται για τον μεγάλο τελικού του Κυπέλλου Μεσσηνίας, με αντίπαλο τη Μάνη, που θα διεξαχθεί τη Μ. Τετάρτη 20/04/2022 και ώρα 18:00 στο Στάδιο της Παραλίας.

Ανακοίνωση της Κυπαρισσίας
Σε ανακοίνωσή της η ομάδα της Τριφυλίας αναφέρει τα παρακάτω:
Το Δ.Σ του Α.Ο.Κυπαρισσίας αισθάνεται την ανάγκη να ζητήσει συγνώμη από τον κόσμο της για την απίστευτη ταλαιπωρία που υπέστη και για τις απαράδεκτες συνθήκες φιλοξενίας

Συγχαρητήρια στους παίκτες της Θούριας για την κατάκτηση του Πρωταθλήματος.

Α’ Τοπική (πλέι οφ)
Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

Πανθουριακός-ΑΟ Κυπαρισσίας 0-0

ΑΕ Μάνης-Τέλος Άγρας 3-2

H τελική βαθμολογία
1.Πανθουριακός 13 8-3

2.Κυπαρισσία 12 11-5

3.ΑΕ Μάνης 5 5-8

4.Τέλος Άγρας 1 7-15