Ρομά έκλεβαν καταλύτες από Καλαμάτα, νοσοκομείο και Άρι

Ρομά έκλεβαν καταλύτες από  Καλαμάτα, νοσοκομείο και Άρι

Στο μάτι τους καταλύτες αυτοκινήτων «είχαν βάλει» δύο Ρομά, καταφέρνοντας να αφαιρέσουν 19 στον αριθμό, ενώ μια φορά προσπάθησαν αλλά δεν τα κατάφεραν.

Ειδικότερα, ένας 38χρονος και μια 27χρονη Ρομά, αφού προσέγγιζαν τα οχήματα από τα οποία ήθελαν να αφαιρέσουν τους καταλύτες, πάρκαραν το δικό τους ακριβώς δίπλα, με τον πρώτο να μπαίνει κάτω από το όχημα και να κλέβει τον καταλύτη και τη δεύτερη να κρατάει τσίλιες.

Η δράση τους εκτεινόταν από την 1η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους έως και τις 2 Φεβρουαρίου 2022 και “χτυπούσαν” μέσα στην πόλη της Καλαμάτας, στο νοσοκομείο, αλλά και σε μια περίπτωση στον Άρι.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για σύσταση εγκληματικής ομάδας και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών και απόπειρα αυτής, ενώ από την εγκληματική τους δράση είχαν αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελός που ξεπερνά τα 8.000 ευρώ.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων, καθώς και για τις συλλήψεις των δραστών.
Π.Μπ.