Σαββατοκύριακο «απαλλοτρίωσης» οργάνωναν στην Καλαμάτα τρεις Ρομά από το Ζεφύρι

Σαββατοκύριακο «απαλλοτρίωσης» οργάνωναν  στην Καλαμάτα τρεις Ρομά από το Ζεφύρι

Έρχονταν για διακοπές, έμεναν σε ξενοδοχείο και «άνοιγαν» σπίτια

Κλέφτες υπεράνω υποψίας ήταν οι τρεις νεαροί πελάτες ξενοδοχείου στην Καλαμάτα που έβαζαν στο «μάτι» σπίτια της πόλης, τα οποία άδειαζαν λίγο πριν από τη βραδινή τους έξοδο…

Από το πρώτο κιόλας βράδυ της άφιξής τους μπήκαν σε δύο σπίτια και άρπαξαν ό,τι πολύτιμο βρήκαν. Τη δράση τους σταμάτησε πολύ γρήγορα η Ασφάλεια Καλαμάτας, όμως η έρευνα συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν το είχαν ξανακάνει ή εμπλέκονται σε άλλες παράνομες πράξεις.

Σε βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για τα αδικήματα σύστασης εγκληματικής ομάδας, διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών και νομοθεσίας περί ραδιοσυχνοτήτων, ενώ τα πράγματα που έκλεψαν από τις δύο περιπτώσεις ξεπερνούν σε αξία τα 10.000 ευρώ.

Από το Ζεφύρι
Ένας 28χρονος, ένας 26χρονος κι ένας 23χρονος, όλοι Ρομά από το Ζεφύρι Αττικής, έφτασαν στην Καλαμάτα την Παρασκευή. Νοίκιασαν δωμάτιο σε ξενοδοχείο του κέντρου της πόλης και ξεκίνησαν τις βόλτες τους.

Το ίδιο βράδυ, μεταξύ 8.30 και 11.00, παραβίασαν τις κεντρικές πόρτες σε δύο σπίτια στην Καλαμάτα και έκλεψαν χρήματα, κοσμήματα και ό,τι άλλο πολύτιμο εντόπισαν.

Ευτυχώς, όμως, η έρευνα των αξιωματικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας απέδωσε γρήγορα καρπούς και την άλλη ημέρα το πρωί βρίσκονταν στα ίχνη των τριών «ποντικών».

Σε ξενοδοχείο
Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, με τη συνδρομή αστυνομικών της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής του Εγκλήματος, συνέλαβαν τους τρεις νεαρούς Ρομά.

Σε έρευνα που έγινε στο δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμεναν, στην Καλαμάτα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

-Ρολόγια χειρός, χρυσαφικά και διάφορα κοσμήματα

-Το χρηματικό ποσό των 215 ευρώ ως προερχόμενο από τέλεση αξιόποινων πράξεων (από το ένα σπίτι είχαν κλαπεί 400 ευρώ)

-Ασύρματος πομποδέκτης μετά του φορτιστή του

-Διαρρηκτικά εργαλεία

-Τρία κινητά τηλέφωνα

-Αυτοκίνητο ως μέσo τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Από την εγκληματική τους δράση εκτιμάται ότι είχαν αφαιρέσει αντικείμενα και χρήματα συνολικής αξίας άνω των 10.000 ευρώ, σύμφωνα με τους κατόχους τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας για την εξακρίβωση τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη