Σήμερα ο 20ός Γύρος Καλαμάτας

Σήμερα ο 20ός Γύρος Καλαμάτας

Μία μεγάλη αθλητική γιορτή διεξάγεται σήμερα το απόγευμα στην Καλαμάτα. Αναφερόμαστε στον 20ό Γύρο της Μεσσηνιακής πρωτεύουσας, στον οποίο υπάρχει ρεκόρ συμμετοχών. Ο εν λόγω αγώνας την προηγούμενη 2ετία δεν διεξήχθη λόγω της πανδημίας. Ο  εφετινός αγώνας είναι αφιερωμένος στον αγώνα κατά του Καρκίνου του Μστού και τα έσοδα θα δοθούν στο Σύλλογο ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ.

Το ραντεβού όλων των συμμετεχόντων (διαφόρων ηλικιών) έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας, οπου θα δοθεί η εκκίνηση.

Οι συμμετέχοντες στον αγώνα των 10.000 μέτρων (αγώνας δρόμου και δυναμικό βάδισμα) θα καλύψουν τη διαδρομή στο παραλιακό μέτωπο της Ναυαρίνου μέχρι το ξενοδοχείο «Φιλοξένια».

Επίσης θα διεξαχθεί παιδικός αγώνας 1.500 μέτρων.

Διοργανωτής είναι ο Σύλλογος Δρομέων Υγείας Μεσσηνίας (ΣΔΥΜ), ενώ συνδιοργανωτές η Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας και ο Δήμος Καλαμάτας, ενώ τελεί υπό την αιγίδα της ΕΟΣΛΜΑ-Υ.

Σημαντική δε είναι η συμμετοχή πολυάριθμων εθελοντών και η βοήθεια της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μεσσηνίας, της  Τροχαίας, της Δημοτικής Αστυνομίας και του Λιμενικού Σώματος.

Τέλος, τον αγώνα υποστηρίζουν οι παρακάτω φορείς: ο Ιατρικός Σύλλογος  Μεσσηνίας, ο Οδοντιατρικός Σύλλογος Μεσσηνίας, ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Μεσσηνίας, το Επιμελητήριο  Μεσσηνίας, ο Σύλλογος ΞΑΝΑΡΧΙ-ΖΩ,  το Τμήμα Εθελοντών Νοσηλευτών Ε.Ε.Σ., το Σώμα Σαμαρειτών Διασωστών Ε.Ε.Σ., ο Ορειβατικός Σύλλογος Καλαμάτας, το ΚΕΘΕΑ Κύτταρο, Πολιτιστικοί Σύλλογοι και Εθελοντικές ομάδες.

Πρώτη εκκίνηση στις 6 μ.μ. για Special Olympics και άτομα με αυτισμό
Εκτός από τα καθιερωμένα σκέλη του Γύρου Καλαμάτας, θα προηγηθεί στις 6 μ.μ. μια ειδική εκκίνηση για άτομα με νοητική και σωματική αναπηρία που θα έχουν την ευκαιρία να τρέξουν  με σκοπό να χαρούν την μαγεία του αθλητισμού. «Σκοπός μας είναι η ευαισθητοποίηση των συμπολιτών μας και το άνοιγμα της κοινωνίας σε τέτοιου είδους ενέργειες.
Γίνεται για πρώτη φορά πιλοτικά και θα συμμετάσχουν άτομα του Συλλόγου Αυτισμού Μεσσηνίας και του Τοπικού Τμήματος Special OlympicsHellas», σημειώνουν οι διοργανωτές.