Σπείρα που δραστηριοποιούνταν και στην Πελοπόννησο εξαπάτησε πάνω από 230 άτομα

Σπείρα που δραστηριοποιούνταν και στην Πελοπόννησο εξαπάτησε πάνω από 230 άτομα

Απάτες που αγγίζουν το 1,5 εκατομμύριο ευρώ είχε κάνει σπείρα, η οποία εξαρθρώθηκε από την  Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ηγουμενίτσας, ενώ, όπως φαίνεται από τα πρώτα στοιχεία, δρούσε και σε μεγάλο μέρος της Πελοποννήσου.

Οι απατεώνες δρούσαν μέσω διαδικτύου και άδειαζαν τραπεζικούς λογαριασμούς ανύποπτων πολιτών. Όπως ανακοινώθηκε από την Αστυνομία στην Ηγουμενίτσα, συνελήφθησαν επτά άτομα σε Άργος, Τρίπολη και Πάτρα, ως αρχηγικά μέλη της σπείρας. Δύο ακόμη αναζητούνται, ενώ δεκάδες είναι οι συνεργοί τους για μεταφορές χρημάτων από τραπεζικούς λογαριασμούς των θυμάτων.

Οι συλληφθέντες, αλλά και οι συνεργοί τους που αναζητούνται, είχαν συγκροτήσει εγκληματική οργάνωση και με ανάρτηση αγγελιών σε διάφορες ιστοσελίδες, με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων, κατάφερναν να υφαρπάζουν τα στοιχεία και τους τραπεζικούς κωδικούς από τα ανυποψίαστα θύματά τους, ενώ στη συνέχεια μετέφεραν τα χρήματα σε δικούς τους λογαριασμούς.

Με τον τρόπο αυτό κατάφεραν να εξαπατήσουν περισσότερα από 230 άτομα, ενώ το συνολικό ποσό που απέσπασαν ανέρχεται σε 1.400.000 ευρώ!