Συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Συγκέντρωση την Κυριακή 1η Μαΐου από το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας

Συγκέντρωση για την Εργατική Πρωτομαγιά ετοιμάζει το Εργατικό Κέντρο Καλαμάτας την Κυριακή 1η Μαΐου έξω από το κτήριό του.

Όπως μεταξύ άλλων σημειώνεται σε κάλεσμά του:

«Απαιτούμε:

-σεβασμό της αξίας και της προσωπικότητας όλων των εργαζομένων χωρίς διακρίσεις.

•σταθερή και πλήρη εργασία για όλους και όλες με ίσα δικαιώματα, αυστηρή προστασία της σωματικής και ψυχικής υγείας και ασφάλειας, προστασία προϋπηρεσίας και επαγγελματικών ειδικοτήτων, αυστηροποίηση της προστασίας από τις απολύσεις (ατομικές και ομαδικές) και τις εξαναγκαστικές παραιτήσεις.

•επαρκή και δίκαιο κατώτατο μισθό με άμεση επαναφορά στα 751 ευρώ, ρύθμισή του μέσω της Εθνικής Γενικής ΣΣΕ και θωράκισή του με πρόσθετους οικονομικούς όρους ως καθολικά κατώτατα όρια προστασίας.

•ελεύθερη συνδικαλιστική δράση χωρίς εργοδοτικό παρεμβατισμό. Κατάργηση του Γενικού Μητρώου Συνδικαλιστικών Οργανώσεων για τον κρατικό έλεγχο στην ίδρυση και τη λειτουργία των συνδικάτων και την άσκηση των συλλογικών δικαιωμάτων των εργαζομένων.

•συλλογικές διαπραγματεύσεις για την κατάρτιση κλαδικών και ομοιοεπαγγελματικών ΣΣΕ με αυξήσεις στις αποδοχές, αποκατάσταση/βελτίωση στους όρους εργασίας χωρίς εξαιρέσεις, απρόσκοπτη πρόσβαση στη διαιτησία και τη διαδικασία κήρυξης των ΣΣΕ ως γενικά υποχρεωτικών.

•προστασία του απεργιακού δικαιώματος από πράξεις παρεμπόδισης και ποινικοποίησής του και δίωξης των εκπροσώπων των εργαζομένων – κατάργηση του μέτρου της πολιτικής κινητοποίησης και άμεση άρση των “επιτάξεων” που είναι ακόμα σε ισχύ.

•προστασία ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων και των προσωπικών δεδομένων των εργαζομένων κατά τη χρήση τεχνολογίας πληροφοριών και επικοινωνιών και γενικά ψηφιακών μέσων εργασίας. Άμεση υιοθέτηση πρότασης ΓΣΕΕ για την τηλεργασία και αυστηρές κυρώσεις για την προστασία του δικαιώματος αποσύνδεσης των εργαζομένων.

•διασφάλιση και διεύρυνση του θεσμού των ΒΑΕ, με σκοπό την προστασία των εργαζομένων που υφίστανται μείζονα καταπόνηση της υγείας και κίνδυνο της σωματικής τους ακεραιότητας.

•αποτελεσματική και απρόσκοπτη πρόσβαση των εργαζομένων σε όλη την επικράτεια (ηπειρωτική και νησιωτική) στις ελεγκτικές Αρχές για την καταγγελία και επιβολή κυρώσεων για παράνομες και καταχρηστικές εργοδοτικές αντεργατικές πρακτικές, παράνομες διακρίσεις, βία και παρενόχληση. Κοινωνικό έλεγχο και λογοδοσία για το έργο των ελεγκτικών μηχανισμών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ! ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΤΑΞΗ ΚΑΙ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ!
24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 1η ΜΑΗ 2022
ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ».