Το «μια βροχή θα μας σώσει» δεν ισχύει για την Καλαμάτα…

Το «μια βροχή θα μας σώσει»  δεν ισχύει για την Καλαμάτα…

Για άλλη μια φορά δε χρειάσθηκαν πάρα λίγα λεπτά έντονης βροχόπτωσης για να μετατραπούν πολλοί δρόμοι της Καλαμάτας σε λίμνες και ποτάμια.

Η χθεσινή έντονη νεροποντή έφερε και χαλαζόπτωση σε πολλά σημεία της πόλης, χωρίς όμως αυτή να δημιουργήσει ιδιαίτερα προβλήματα.

Ωστόσο, σε περιοχές, όπως προς την παραλία, αλλά και το κέντρο, για αρκετή ώρα δρόμοι μετατράπηκαν σε λίμνες, με αυτοκίνητα και μηχανάκια να γίνονται βάρκες για να περάσουν.

Η ποσότητα της βροχής, αλλά και τα βουλωμένα φρεάτια δεν επέτρεπαν τη γρήγορη απομάκρυνση των νερών, με αποτέλεσμα να δημιουργηθεί η κατάσταση που φαίνεται στις φωτογραφίες.

Για να κυκλοφορήσουν πεζοί σε αυτά τα σημεία ούτε λόγος, καθώς για κάμποση ώρα το νερό είχε ανέβει και στα πεζοδρόμια.

Μιλώντας για την απαράδεκτη κατάσταση ο επικεφαλής της παράταξης «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου», Θανάσης Πετράκος, δήλωσε: «Αυτά είναι τα αποτελέσματα του έργου του τέως δημάρχου Καλαμάτας κ. Π. Νίκα στη Φαρών, όταν έκανε διαπλάτυνση του πεζοδρομίου χωρίς να κάνει στην Κρήτης έργο αντιπλημμυρικής προστασίας, με συνέπεια η Φαρών να γίνεται ποτάμι με την παραμικρή βροχή.

Φωνάζουμε εδώ και 15 χρόνια οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της περιοχής.
Έχουμε καταθέσει και κείμενο υπογραφών. Αλλά ο κ. Νίκας έγραψε τον κόσμο, ως συνήθως, στα παλαιότερα των υποδημάτων του».

Β.Β.