Αδελφοποίηση Καλαμάτας-Λόουελ: Ανοίγει προοπτική επενδύσεων και δυνατότητες συνεργασιών

Αδελφοποίηση Καλαμάτας-Λόουελ: Ανοίγει προοπτική επενδύσεων και δυνατότητες συνεργασιών

Στο περιθώριο των δηλώσεων του δημάρχου Θανάση Βασιλόπουλου για τα αποτελέσματα της αδελφοποίησης Καλαμάτας και Lowell, τα μέλη που πλαισίωσαν την αποστολή του Δήμου Καλαμάτας δήλωσαν τα εξής:

Από την πλευρά του, ο κ. Στούπας σημείωσε ότι στη Βοστώνη «είδαμε μια Ελλάδα και μια Καλαμάτα», ενώ τόνισε πως στην Μασαχουσέτη, που είναι η πιο εύρωστη οικονομικά πολιτεία των ΗΠΑ, υπάρχει έντονο επιχειρηματικό ενδιαφέρον, κυρίως των ομογενών, αλλά και Αμερικανών. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί κοινή επιχειρηματική ιστοσελίδα Επιμελητηρίου – Ομογενών, όπου θα έρχονται σε επαφή οι επιχειρηματίες προκειμένου να συνεργαστούν.

Η παιδεία, ο πολιτισμός και ο αθλητισμός είναι τομείς για συνεργασίες και για να υλοποιηθούν επιχειρηματικές ιδέες, τόνισε η κυρία Μακροπούλου. Για παράδειγμα, πρόσθεσε, υπάρχει η δυνατότητα ανταλλαγής φοιτητών, λειτουργίας θερινών σχολεία, αλλά και δημιουργίας πολιτιστικών γεγονότων, που είναι κι αυτά μια επένδυση.

Ο γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων, Δ. Πατριαρχέας, σημείωσε ότι δόθηκε η δυνατότητα προβολής του τουριστικού προϊόντος της Καλαμάτας και αναλύθηκε ο τρόπος πρόσβασης στην πόλη. Σημείωσε δε ότι η συγκυρία είναι ιδανική δεδομένου ότι από τις 29 Μαΐου θα υπάρχουν τρεις πτήσεις την εβδομάδα «Βοστώνη – Αθήνα», γεγονός που θα διευκολύνει την επισκεψιμότητα στην Καλαμάτα.

Υπογράμμισε δε ότι οι επαφές στις ΗΠΑ δε θα φέρουν μόνο διανυκτερεύσεις στην Καλαμάτα, αλλά και επενδύσεις.

Τέλος, ο κοσμήτορας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Νίκος Ζαχαριάς αφού επισήμανε την ευχάριστη έκπληξη της αποστολής για την υποδοχή και την τιμή προς την Καλαμάτα, τόνισε ότι υπάρχουν πολλά περιθώρια συνεργασίας στον τομέα της Εκπαίδευσης. «Είναι πολύ σημαντικό να επωφεληθεί έστω και ένα παιδί σπουδάζοντας σε πανεπιστήμιο των ΗΠΑ. Εμείς, βέβαια, στοχεύουμε σε πολλά περισσότερα», σημείωσε χαρακτηριστικά.