Αλλαγή διοίκησης στον αερολιμένα Καλαμάτας και αύξηση πτήσεων από αύριο

Αλλαγή διοίκησης στον αερολιμένα Καλαμάτας και αύξηση πτήσεων από αύριο

Τη μία πτήση μετά την άλλη θα αρχίσει σιγά σιγά να υποδέχεται, σε καθημερινή πλέον βάση, το αεροδρόμιο Καλαμάτας, καθώς από αύριο Τετάρτη, 1η Ιουνίου, το πτητικό πρόγραμμα όλων των εταιρειών «φουλάρει».

Εκτός, όμως, από τη σημαντική έλλειψη δύναμης στον αστυνομικό σταθμό του αεροδρομίου, ακόμα μεγαλύτερη είναι η έλλειψη προσωπικού στον αερολιμένα, αφού περίπου 10 υπάλληλοι όλοι κι όλοι καλούνται να αντεπεξέλθουν σε ένα βαρύ πρόγραμμα, που ξεκινά από τα ξημερώματα και φτάνει σχεδόν μέχρι τα μεσάνυχτα, καθημερινά, όλη την εβδομάδα.

Στο μεταξύ, τις προηγούμενες μέρες καθήκοντα νέας αερολιμέναρχη ανέλαβε η κα Βασιλική Βλάχου.

Νέα αερολιμενάρχης
Η αλλαγή διοίκησης στον αερολιμένα ήρθε μετά την τοποθέτηση του μέχρι πρότινος αερολιμενάρχη Κωνσταντίνου Τσιώρου στη νεοσυσταθείσα Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας. Μάλιστα, ο κ. Τσιώρος είχε τοποθετηθεί πρόσφατα στη θέση αυτή, όταν τον Οκτώβριο συνταξιοδοτήθηκε ο τότε αερολιμενάρχης Δημήτρης Μανδηλάρης.

Τη θέση της αερολιμενάρχη ανέλαβε η κα Βασιλική Βλάχου από την Κεντρική Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, όπου υπηρετούσε στη Διεύθυνση Αεροπορικής Εκμετάλλευσης.

Η Αρχή Πολιτικής Αεροπορίας στην Αθήνα, όπου μετατέθηκε ο κ. Τσιώρος, υποστηρίζεται από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, ενώ συστήθηκε ως Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με αντικείμενο την κανονιστική ρύθμιση και την εποπτεία των αερομεταφορών και της αεροναυτιλίας, αρμοδιότητες που διαχωρίζονται πλήρως από την επιχειρησιακή δραστηριότητα παροχής υπηρεσιών αεροναυτιλίας και διαχείρισης αεροδρομίων.

Ωστόσο, ο αερολιμένας Καλαμάτας αντιμετωπίζει σημαντικά προβλήματα έλλειψης προσωπικού, παρά την τεράστια αύξηση στην επιβατική κίνηση που παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι ότι πριν από 15 χρόνια, οπότε το πτητικό πρόγραμμα του αεροδρομίου ήταν σχεδόν ανύπαρκτο με ορισμένες πτήσεις τσάρτερ μόνο τη θερινή περίοδο, υπηρετούσαν 23 άτομα και τώρα υπηρετούν μόνο 10, με μεγάλες ελλείψεις σε τεχνικούς ελεγκτές κ.λπ.

Αυξάνονται οι πτήσεις
Από αύριο οι πτήσεις προς και από Καλαμάτα αυξάνονται, ενώ αλλάζει και το δρομολόγιο για Θεσσαλονίκη. Πλέον θα εκτελείται καθημερινά, εκτός Κυριακής, και σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει καταρτισθεί μέχρι 11 Ιουνίου, θα αναχωρεί για τη συμπρωτεύουσα στις 9.05 το βράδυ, εκτός από την Παρασκευή 3 Ιουνίου, που θα αναχωρήσει στις 10.20 το βράδυ.

Έως 11 Ιουνίου από το αεροδρόμιο Καλαμάτας έχουν προγραμματισθεί κάθε Δευτέρα 10 πτήσεις από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Κάθε Τρίτη 8 πτήσεις από τις 7.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ. Κάθε Τετάρτη 4 πτήσεις από τις 11.00 το πρωί έως τις 9.00 το βράδυ, ενώ κάθε Πέμπτη 8 πτήσεις από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ. Αυξάνονται δε το Σαββατοκύριακο.

Κάθε Παρασκευή έχουν προγραμματισθεί 15 πτήσεις από τις 8.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ, κάθε Σάββατο 12 πτήσεις από τις 9.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ και κάθε Κυριακή 11 πτήσεις από τις 10.00 το πρωί έως τις 11.00 το βράδυ.

Αυτή την εβδομάδα και την επόμενη από Αγγλία, Ιταλία και Γερμανία αναμένεται να φτάσουν στο αεροδρόμιο Καλαμάτας συνολικά 9.937 τουρίστες.

Κι όσο «μπαίνουμε πιο πολύ» στη θερινή περίοδο, οι πτήσεις θα αυξάνονται.

Της Βίκυς Βετουλάκη