Άνοιξε τις πύλες της η 9η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

Άνοιξε τις πύλες της η 9η Ανθοκομική Έκθεση Καλαμάτας

Άνοιξε από χθες τις πύλες της η 9η Ανθοκομική Δήμου Καλαμάτας και θα λειτουργήσει στο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έως 22 Μαΐου, ενώ τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν σήμερα στις 20.00, στο χώρο μπροστά στο αναψυκτήριο.

Φέτος, η Ανθοκομική είναι αφιερωμένη στην αξία της φωτοσύνθεσης, ενώ μετέχουν φυτωριούχοι, παραγωγοί ανθοκομικών και λαχανοκομικών ειδών. Το κοινό θα μπορέσει να δει από κοντά καλλωπιστικά φυτά (δένδρα, θάμνους, πολυετή, κονδυλώδη, βολβώδη, ετήσια ανθόφυτα), οπωροφόρα φυτά, φυντάνια λαχανοκομικών, γλαστρικά (πλαστικά και κεραμικά), φυτοχώματα και σπόρους φυτών.

Ώρες λειτουργίας: Πρωινές ώρες από 9.00 έως 15.00 και απογευματινές από 17.00 έως 23.00, με ελεύθερη είσοδο.

Παράλληλες εκδηλώσεις
•Διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων χρηστών βαγονιών και συλλόγων εθελοντών, ενημέρωση δημοτών για τις δράσεις τους και επίδειξη των βαγονιών που τους έχουν παραχωρηθεί από το Δήμο

•Μουσικές παραστάσεις

•Περίπτερο της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών του Δήμου Καλαμάτας

•Περίπτερα Φορέων

•Διαλέξεις για θέματα γεωτεχνικού ενδιαφέροντος

•Εκπαιδευτικά προγράμματα, δραστηριότητες, βιωματικά και εικαστικά εργαστήρια τα πρωινά σε μαθητές Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης από το Δήμο και Φορείς.

Γιορτή χρωμάτων και αρωμάτων
Κάλεσμα σε κατοίκους και επισκέπτες να επισκεφτούν το αναβαθμισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων έστειλαν με δηλώσεις τους ο δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Αναστάσιος Σκοπετέας, ο διευθυντής της Διεύθυνσης Γεωτεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Γιάννης Λιοντήρης και ο εκπρόσωπος των συλλόγων που δραστηριοποιούνται στο Πάρκο, αρχηγός του 6ου Συστήματος Αεροπροσκόπων, Δημήτρης Τσερεφός.

Ο δήμαρχος στις δηλώσεις του εστίασε -μεταξύ άλλων- στη μεγάλη προσπάθεια που έχει γίνει τα τελευταία χρόνια, με σειρά παρεμβάσεων, για την αναβάθμιση του Δημοτικού Πάρκου Σιδηροδρόμων.

Αναφέρθηκε δε στους στόχους της Ανθοκομικής, που είναι, αφενός, η στήριξη επαγγελματιών του κλάδου και, αφετέρου, να δοθεί η δυνατότητα σε κατοίκους και επισκέπτες να ενημερωθούν, να διασκεδάσουν και, φυσικά, μέσα από τις παράλληλες δράσεις εκπαιδευτικού χαρακτήρα, να έρθουν τα παιδιά περισσότερο κοντά στο περιβάλλον. Κλείνοντας χαρακτήρισε την Ανθοκομική μια γιορτή των χρωμάτων και των αρωμάτων, προσκαλώντας τους πολίτες να την επισκεφτούν.