Χ. Παναγιωτοπούλου: «Δέκα πληγές του Φαραώ στην Τριφυλία με δημαρχοντία Λεβεντάκη»

Χ. Παναγιωτοπούλου: «Δέκα πληγές του Φαραώ στην Τριφυλία  με δημαρχοντία Λεβεντάκη»

«Βλέπουμε τις δέκα πληγές του Φαραώ στην Τριφυλία μετά τρία χρόνια της δημαρχοντίας Λεβεντάκη! Και στον αντίλογο όλων αυτών έχουμε… άποψη μηδέν! Τίποτα. Και ενέργεια καμία», τόνισε η επικεφαλής της παράταξης «Τριφυλία Πρωταγωνίστρια», Χάιδω Παναγιωτοπούλου, προ ημερήσιας διάταξης, στη συνεδρίαση του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της Τρίτης, απόντος του κ. Λεβεντάκη.

Η κα Παναγιωτοπούλου έθεσε σοβαρά θέματα που απασχολούν την κοινωνία της Τριφυλίας τις τελευταίες μέρες και συγκεκριμένα: τη διακοπή ηλεκτροδότησης στα αντλιοστάσια εξαιτίας ανεξόφλητων οφειλών της ΔΕΥΑ Τριφυλίας με συνέπεια τη διακοπή υδροδότησης σε Κοινότητες, τα σκουπίδια στο Αγροκήπιο Φιλιατρών, καθώς και τις επάλληλες φωτιές στο Αλιμάκι, τις ακυρώσεις αποφάσεων που αφορούν διαγωνιστικές διαδικασίες από την Ενιαία Αρχή Δημοσίων Συμβάσεων, τα αδέσποτα και τον καθαρισμό των παραλιών και των δρόμων που οδηγούν σε αυτές.

Με χειμαρρώδη λόγο καταλόγισε ευθύνες στον ίδιο τον κ. Λεβεντάκη και τη Δημοτική Αρχή για τα θέματα που έθεσε, αλλά και ευρύτερα για τη λειτουργία του Δήμου, την ασκούμενη διοίκηση και την οικονομική διαχείριση στη ΔΕΥΑ Τριφυλίας.

«Κάνω κριτική και σε εσάς και στον κ. Λεβεντάκη που τόσα προβλήματα ταλανίζουν το Δήμο» επισήμανε στον πρόεδρο του Δ.Σ. Τριφυλίας και πρόεδρο της ΔΕΥΑ Τριφυλίας, Χαράλαμπο Αυρηλιώνη, όταν της είπε ότι κάνει πολιτική.

Ο κ. Αυρηλιώνης τής αντέτεινε πως «ευτυχώς που είναι ο Λεβεντάκης, γιατί αν ήταν άλλος δε θα υπήρχε νερό πουθενά να πιείτε», με την κα Παναγιωτοπούλου να παρεμβαίνει λέγοντας «ευτυχώς;» και τον κ. Αυρηλιώνη να επιμένει σημειώνοντας: «Μια διαλυμένη κατάσταση βρήκαμε… Ευτυχώς που τον έστειλε ο Θεός και υπάρχει παντού νερό». Αυτό προκάλεσε την αντίδραση της Χάιδως Παναγιωτοπούλου, που σχολίασε: «Ευτυχώς που τον έστειλε ο Θεός και κόβεται το ρεύμα και δεν έχουμε νερό. Δηλαδή έλεος!

Έχουμε ένα τόσο σοβαρό θέμα που απασχολεί την κοινωνία μας και απουσιάζει ο κ. Λεβεντάκης. Απαξίωσε, δεν καταδέχτηκε εδώ να ’ναι εδώ σήμερα… Γιατί ήταν πρόεδρος στη ΔΕΥΑΤ. Είναι τραγικό αυτό που συμβαίνει, να κόβεται η υδροδότηση λόγω χρεών στη ΔΕΗ. Και αύριο θα κοπεί και το φως; Ο δημοτικός φωτισμός; Τι θα γίνει δηλαδή; Και τι είναι αυτά που μας λέτε; Λύση δε μας είπατε. Τι σχεδιάζετε να κάνετε;».

Η ίδια συνέχισε τονίζοντας: «Μετά τρία χρόνια αποδεικνύεται το τι μπορείτε και τι δεν μπορείτε. Θλίβομαι γιατί μετά τρία χρόνια βλέπουμε μια κατάντια του Δήμου μας. Λυπάμαι ειλικρινά και ανησυχώ ιδιαίτερα για το τι μέλλει γενέσθαι. Βλέπουμε διακοπές υδροδότησης, βλέπουμε ακυρώσεις αποφάσεων συνεχόμενες και επάλληλες, βλέπουμε τα αδέσποτα να μην μπορούν να τα διαχειριστούν από τη Δημοτική Αρχή, τα οποία είναι αρμοδιότητα του Δήμου να τα διαχειριστεί, βλέπουμε παραλίες – Ιούνιο μήνα – στα χάλια τους τα μαύρα, βλέπουμε γραφείο της ΔΕΗ να κλείνει και να το φέρουμε εμείς, η αντιπολίτευση (σ.σ. έθεσε το θέμα προ ημερήσιας διάταξης ο δημοτικός σύμβουλος της “Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας ”Γιάννης Παρασκευόπουλος), ως θέμα και όχι η Δημοτική Αρχή, και βλέπουμε τις δέκα πληγές του Φαραώ στην Τριφυλία μετά τρία χρόνια της δημαρχοντίας Λεβεντάκη! Και στον αντίλογο όλων αυτών έχουμε… άποψη μηδέν! Τίποτα. Και ενέργεια καμία…

[…] Ο Δήμος πάει ευθεία στα βράχια και έχουμε εσάς να μας λέτε “μόνο εμείς μπορούμε” και “ευτυχώς που είναι αυτή η Δημοτική Αρχή”. Ε, όχι! Ο κόσμος θαμπώνεται προσωρινά με τα λουλούδια και τη βιτρίνα, αλλά όταν του κόβεται το νερό – κι όταν θα του κοπεί και το φως στους δρόμους – να έρθω να δω τι θα πείτε».

Παρεμβαίνοντας ο αντιδήμαρχος Αντώνιος Βλάχος τής είπε: «Το καράβι δεν πάει στα βράχια γιατί έχουμε καλό καπετάνιο», με την κα Παναγιωτοπούλου να του απαντά πως «επειδή έχετε καλό καπετάνιο, λοιπόν, γι’ αυτό συμβαίνουν όλα αυτά που σας προανέφερα, αυτά τα χάλια. Αυτά τα χάλια. Κάνατε δύο πράγματα βιτρίνας, κι εκείνα παράνομα…».

Του Ηλία Γιαννόπουλου