Χριστίνα Κοντοβά: «Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι η συνηθισμένη»

Χριστίνα Κοντοβά: «Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι η συνηθισμένη»

Από το περασμένο φθινόπωρο η ζωή της Χριστίνας Κοντοβά και του Τζώνη Καλημέρη έχει αλλάξει οριστικά, καθώς στη ζωή τους βρίσκεται και επίσημα η κόρη τους Ada. H σχεδιάστρια μόδας από τον Απρίλιο του 2021 είχε ανακοινώσει πως βρισκόταν σε διαδικασία αναδοχής ενός παιδιού από την Ουγκάντα και πως για έναν ολόκληρο θα χρόνο έμενε εκτός Ελλάδος.

Η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε με απόλυτη επιτυχία το φθινόπωρο και κάπου στις αρχές Νοεμβρίου, η Χριστίνα Κοντοβά επέστρεψε στην Ελλάδα μαζί με την Ada.

Η σχεδιάστρια γιόρτασε κι επίσημα τη γιορτή της μητέρας, και ανέβασε στο Instagram της, φωτογραφίες με το παιδί της.

«Η δική μου ιστορία μητρότητας δεν είναι η συνηθισμένη, αλλά κάθε φορά που τη μοιράζομαι βρίσκω τόσα κοινά σημεία με τις υπόλοιπες μαμάδες που στο τέλος οι ιστορίες μας γίνονται ίδιες. Αγωνίες, τύψεις, ανασφάλειες, ντροπές και κούραση που είναι ταμπού να συζητιούνται… αλλά είναι αυτά που δυναμώνουν την αγάπη. Αυτά που μας κρατούν σε εγρήγορση να γινόμαστε καλύτερες αρκεί να τα βγάζουμε στο φως και να τα απενοχοποιούμε», έγραψε χαρακτηριστικά.

Χθες, η Χριστίνα Κοντοβά ήταν καλεσμένη στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι» και με αφορμή τη γιορτή της μητέρας, η γνωστή σχεδιάστρια μίλησε για την υιοθεσία της κόρης της.

Το κλίμα στην εκπομπή ήταν αρκετά φορτισμένο όση ώρα μιλούσε για την απόφασή της να υιοθετήσει το κοριτσάκι. Υπενθυμίζεται πως η Χριστίνα Κοντοβά και η Σίσσυ Χρηστίδου μοιράζονται μια μακροχρόνια φιλία και μάλιστα, η παρουσιάστρια θα είναι εκείνη που θα βαφτίσει την Έιντα.

Στο τέλος της συνέντευξης, η Σίσσυ Χρηστίδου θέλησε να μοιραστεί κάτι με το τηλεοπτικό κοινό της.

«Για εμένα, αυτό είναι ένα ταξίδι πολύ προσωπικό. Το ταξίδι που ξεκίνησε η Χριστίνα με τη μικρή Έιντα συνέπεσε με την ασθένεια της μητέρας μου. Όταν είχαμε αυτά τα δυσάρεστα νέα, η Χριστίνα έφευγε για την Ουγκάντα. Συνομιλούσαμε καθημερινά κι έπρεπε να διαχειριστούμε λύπη και χαρά μαζί. Αυτό μας έδεσε περισσότερο και έτσι, αποφασίσαμε να το μοιραστούμε μαζί σας», είπε η παρουσιάστρια, προκαλώντας δάκρυα συγκίνησης στην Χριστίνα Κοντοβά.

Τότε, εκείνη θέλησε να στείλει ένα μήνυμα προς όλες τις μαμάδες. «Θέλω να πω κάτι. Ντρεπόμουν να εκτεθώ ακόμα και σε εσένα. Θυμάμαι μια συγκεκριμένη στιγμή. Ήμουν στην Ουγκάντα και μιλούσαμε στο τηλέφωνο. Περνούσες κι εσύ τα δικά σου και μιλούσαμε για κάτι πολύ σοβαρό. Η Έιντα εκείνη την ώρα θέλει την προσοχή μου, τραβάει το παντελόνι μου και της λέω ότι μιλάω για κάτι πολύ σοβαρό και τότε, έπεσε κάτω κι άρχισε να κλαίει», ανέφερε η Χριστίνα Κοντοβά.

«Κλείσαμε το τηλέφωνο και μέχρι το βράδυ, ένιωθα ντροπή που ήσουν μπροστά σε μια τέτοια στιγμή και σε πήρα να σου πω συγγνώμη. Μου απενεχοποίησες ότι μπορώ να έχω μια δύσκολη στιγμή με το παιδί μου και να είσαι μπροστά. Δυστυχώς, θέλουμε όλες να έχουμε μια εικόνα τέλεια, αλλά η τέλεια μαμά δεν υπάρχει», πρόσθεσε η σχεδιάστρια.

Η ίδια δήλωσε για την κόρη της και τις πρώτες τους στιγμές μαζί: «Τον πρώτο καιρό με δυσκόλεψε ότι δεν μιλούσαμε την ίδια γλώσσα. Έβρισκε πάντα τον τρόπο να μου εξηγεί. Μου έδειχνε τι ήθελε να μου πει. Με δυσκόλεψε ότι ήμουν στην άλλη άκρη της γης. Πράγματα που εδώ έχουμε δεδομένα. Έκανα μπάνιο και έπρεπε να έχω κλειστό το στόμα μου να μην πιώ νερό. Δεν είχα τους δικούς μου ανθρώπους και ταυτόχρονα γινόμουν και μητέρα. Γύρισα μετά από δύο μήνες στην Ελλάδα και ήμουν άλλος άνθρωπος. Δεν ήθελα να επικοινωνήσω με άλλους ανθρώπους. Μιλούσαμε καθημερινά με το παιδί με βιντεοκλήση αλλά δεν ήταν εύκολο. Δεν είχε συνηθίσει και το παιδί αυτή την επαφή. Γύρισα πίσω άρον άρον. Για πρώτη φορά τότε έμεινα μόνη μου με την Αda. Εκεί ζορίστηκα πάρα πολύ. Ξεκίνησα να νιώθω και να βλέπω και ότι εκείνη ένιωθε. Έπαθα μια μικρή κατάθλιψη. Δεν ντρέπομαι πια να το πω».

protothema.gr