Δήμος Μεσσήνης: Είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης στην Ουκρανία

Δήμος Μεσσήνης: Είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης στην Ουκρανία

Εκφράζοντας ο Δήμος Μεσσήνης έμπρακτα τη συμπαράστασή του στο δοκιμαζόμενο ουκρανικό λαό, συγκέντρωσε είδη πρώτης ανάγκης, ένδυσης, διατροφής και υγειονομικό υλικό, το οποίο απέστειλε στην Ουκρανία μέσω του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού. Μάλιστα, λόγω του κύματος συμπαράστασης των δημοτών, η συγκέντρωση υλικού παρατάθηκε για μερικές μέρες ακόμα.

«Η συμπαράστασή μας προς το λαό της Ουκρανίας αποτελεί πράξη ανθρωπισμού και αλληλεγγύης. Η προσφορά σε τέτοιες κρίσιμες ώρες προς ένα λαό που υποφέρει, είναι καθήκον μας», σημείωσε ο δήμαρχος Μεσσήνης Γιώργος Αθανασόπουλος, ευχόμενος να λήξει σύντομα ο καταστροφικός πόλεμος.

Η δράση υλοποιήθηκε υπό την εποπτεία της αντιδημάρχου Ελένης Τσέλιου και έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες, οι οποίοι παρέδωσαν κουβέρτες, τρόφιμα, είδη ατομικής υγιεινής, φαρμακευτικό υλικό και υπνόσακους στο ισόγειο του Δημαρχείου.

Ακολούθως, απέστειλαν το υλικό στο Περιφερειακό Τμήμα του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, μέσω του οποίου θα προωθηθεί στα κεντρικά του ΕΕΣ και εν συνεχεία στην Ουκρανία. 

Σημειώνεται, επίσης, ότι οι Κοινωνικές Υπηρεσίες του Δήμου Μεσσήνης στηρίζουν οικογένειες που φιλοξενούν ιδιώτες στο Δήμο. Ειδικότερα, στον οικισμό Αγία Σωτήρα της Κοινότητας Πανιπερίου Πεταλιδίου φιλοξενούνται έξι άτομα σε παραχωρημένο σπίτι από ιδιώτη. Από πλευράς του, ο Δήμος Μεσσήνης είναι πρόθυμος να βοηθήσει σε ό,τι ζητηθεί από δημότες οι οποίοι φιλοξενούν οικογένειες από την Ουκρανία.