Ένα ευχάριστο μουσικό διήμερο από το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Ένα ευχάριστο μουσικό διήμερο από το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας

Ένα ευχάριστο μουσικό διήμερο παρουσίασε το Σαββατοκύριακο το 10ο Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας στο αμφιθέατρο «Θ. Αγγελόπουλος».

Ειδικότερα, οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν τα ακούσματα των ήχων της κιθάρας των διακεκριμένων σολίστ Μαρίας Κολόζου και Δημήτρη Κοτρωνάκη, που έδωσαν άλλον τόνο στο πάντα δραστήριο Φεστιβάλ.

Μεταξύ άλλων, αυτή τη φορά δόθηκαν και οι βεβαιώσεις στα παιδιά που παρακολούθησαν τα σεμινάρια, ενώ έγινε και η παρουσίαση του συγγράμματος του διδάκτορος Μουσικολογίας του ΕΚΠΑ και σολίστ κιθάρας, Ιωάννη Ανδρόνογλου, το οποίο πραγματεύεται τη σχέση των Ελλήνων κιθαριστών συνθετών με την ελληνική παραδοσιακή μουσική.

Οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ, το οποίο διαρκεί μέχρι τον Ιούλιο 2022, θα παρουσιάζονται σε τρεις υπέροχους πολιτιστικούς χώρους της Καλαμάτας: στο αμφιθέατρο «Θεόδωρος Αγγελόπουλος», στο Μέγαρο Χορού Καλαμάτας και στην Αίθουσα Συναυλιών του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας.

Υπενθυμίζεται ότι το Φεστιβάλ Κιθάρας Καλαμάτας διοργανώνεται από τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση «Φάρις», το Δημοτικό Ωδείο Καλαμάτας και το Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων των Μαθητών και Φίλων των Δημοτικών Καλλιτεχνικών Σχολών Καλαμάτας «Τέρψις» υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του καθηγητή Αντώνη Κουφουδάκη και την επιμέλεια του διευθυντή του Δημοτικού Ωδείου Καλαμάτας Στάθη Γυφτάκη. Τελεί δε υπό την αιγίδα του Δήμου Καλαμάτας.