Επίσκεψη εργασίας από τον πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη εργασίας από τον  πρέσβη του Βασιλείου του Μαρόκου στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Επίσκεψη εργασίας στο Επιμελητήριο Μεσσηνίας πραγματοποίησε ο πρέσβης του Βασιλείου του Μαρόκου, Mohammed Sbihi, όπου είχε συνάντηση με τον πρόεδρο Βαγγέλη Ξυγκώρο και μέλη της διοίκησης.

Επίκεντρο της συνάντησης ήταν η συζήτηση θεμάτων αμοιβαίου ενδιαφέροντος, όπως οικονομία, αγροτική ανάπτυξη και τεχνολογία, γεωπολιτικά ζητήματα και τουρισμός.

Ο πρέσβης του Μαρόκου επικεντρώθηκε σε ζητήματα ανταλλαγής τεχνογνωσίας των μεταποιητικών μονάδων και ιδιαίτερα όσον αφορά στα αρίστης ποιότητας μεσσηνιακά προϊόντα ΠΟΠ έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ΠΟΠ Ελιές Καλαμάτας, σύκα, κρασί και μπαλσάμικο ξύδι, όπως και στις προοπτικές ανάπτυξης συνεργασίας στον πρωτογενή τομέα.

Επίσης, αναφέρθηκε στην πραγματοποίηση επιχειρηματικών αποστολών και σε ενέργειες που θα προβάλουν τα πολιτισμικά στοιχεία και τους τουριστικούς προορισμούς της Μεσσηνίας και του Μαρόκου, επ’ ωφωλεία και των δύο περιοχών. 

Από την πλευρά του Επιμελητηρίου και των μελών του έγινε παρουσίαση των κλάδων της οικονομίας της Μεσσηνίας και των προοπτικών του νομού, ενώ συζητήθηκαν διεξοδικά θέματα επιχειρηματικότητας, εξωστρέφειας των επιχειρήσεων, τουρισμού και επενδύσεων, αλλά και τα μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης των εμπορικών συναλλαγών των δύο κρατών.

Υπήρξε δε δέσμευση από τις δύο πλευρές για τον προσδιορισμό πρωτοβουλιών σε συνεργασία με το υπουργείο Εξωτερικών και το Enterprise Greece, με σκοπό την προβολή της Μεσσηνίας ως προορισμού και παραγωγού εκλεκτών προϊόντων και την εν γένει ενδυνάμωση των διμερών σχέσεων.