Γιώργος Οικονομόπουλος: «Η τρίτη θέση είναι αποτυχία…»

Γιώργος Οικονομόπουλος: «Η τρίτη θέση είναι αποτυχία…»

Ο Πάμισος Μεσσήνης κατέλαβε την 3η θέση  στον 1ο Όμιλο του πρωταθλήματος της Α΄ Τοπικής κατηγορίας  και έμεινε έτσι εκτός «play – offs” για την ανάδειξη του πρωταθλητή.

Όσον αφορά στο Κύπελλο Μεσσηνίας, αποκλείστηκε στην ημιτελική φάση από την ΑΕ Μάνης. Ο τερματοφύλακας, Γιώργος Οικονομόπουλος, που ήταν ένα από τα βασικά στελέχη των «πρασίνων» της Μεσσήνης και την εφετινή αγωνιστική περίοδο, μας μίλησε για την πορεία τους, αλλά και για το πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας.

«Ξεκινήσαμε τη σεζόν  με πολύ καλές προδιαγραφές, αλλά πολύ σύντομα ήρθε η αποχώρηση του προπονητή μας Παναγιώτη Μπιζίμη. Τα «ηνία» της ομάδας ανέλαβε πλέον ο Μιχάλης Γεωργιόπουλος, ο οποίος αντεπεξήλθε στις απαιτήσεις του Παμίσου Μεσσήνης.

Κατακτήσαμε τελικά την 3η θέση στον 1ο Όμιλο τη Α΄ Τοπικής, κάτι που το θεωρώ αποτυχία. Χάσαμε βαθμούς σε ορισμένα ματς (με Εθνικό Μελιγαλά, Απόλλωνα Καλαμάτας) από δικά μας λάθη. Έτσι μείναμε εκτός «play off”.

Σχετικά με το Κύπελλο Μεσσηνίας είχαμε καλή παρουσία και αποκλείσαμε ομάδες όπως ο Ακρίτας Κορώνης και ο Τέλος Άγρας Γαργαλιάνων, παρότι αγωνιστήκαμε με σημαντικές απουσίες.

Στην ημιτελική φάση αποκλειστήκαμε από την ΑΕ Μάνης, μιας δυνατή ομάδα», μας ανέφερε ο Νησιώτης «πορτιέρο» για την πορεία του Παμίσου Μεσσήνης στο πρωτάθλημα Α΄ Τοπικής και Κύπελλο Ερασιτεχνών.

Όσο για τη δική του παρουσία, ο Γιώργος Οικονομόπουλος μας είπε: «Εγώ πάντα προσπαθούσα για το καλύτερο. Είμαι πολύ τυχερός που έχω ως προπονητή τερματοφυλάκων τον Πάρη Καλλιντέρη. Με τη δουλειά που κάναμε στις προπονήσεις, έχω βελτιωθεί πολύ. Το ίδιο συμβαίνει και με τον συμπαίκτη μου Κώστα Λίβα. Δεν θα σταθώ στις δικές μου εμφανίσεις, αλλά αυτό που μετρά είναι η πορεία της ομάδας μας. Όπως προανέφερα, η 3η θέση είναι αποτυχία». Ο Πάμισος Μεσσήνης είναι μια παραδοσιακή δύναμη του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου».

Σε ερώτηση για το πώς είδε  το εφετινό πρωτάθλημα της Α΄ Τοπικής κατηγορίας, που διεξήχθη σε 2 Ομίλους, μας ανέφερε: «Έγινε ένα πολύ ενδιαφέρον πρωτάθλημα. Μέχρι την τελευταία αγωνιστική έγινε «μάχη» για την είσοδο στα «play – offs”. Βέβαια προτιμώ το πρωτάθλημα να διεξάγεται σε έναν Όμιλο. Κατ’ αρχάς θα έχει μεγαλύτερη χρονική διάρκεια και οι ποδοσφαιριστές δεν θα έχουν αρκετούς μήνες αγωνιστικής απραξίας. Ακόμη, αν κάποια ομάδα που πρωταγωνιστεί έχει βαθμολογικές απώλειες, στη συνέχεια μπορεί να τις καλύψει».

Για την πορεία του πρωταθλητή Μεσσηνίας Πανθουριακού, στα μπαράζ για άνοδο στη Γ΄ Εθνική κατηγορία, ο Οικονομόπουλος μας τόνισε: «Ο Πανθουριακός διαθέτει πολύ καλή ομάδα και δίκαια αναδείχθηκε πρωταθλητής στην Α΄ Τοπική. Ήταν ένας στόχος που τον «κυνηγούσε» αρκετά και τελικά τον πέτυχε. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο. Τώρα συμμετέχει στα μπαράζ και σε δύο αγώνες εντός έδρας έχει ισάριθμες  ισοπαλίες. Σίγουρα έχει δρόμο αυτό το τουρνουά και θεωρώ ότι η ομάδα της Θουρίας μπορεί να «πλασαριστεί» στις 3 προνομιούχες θέσεις. Γιατί όχι να πάρει και την 1η στον Όμιλό της».

Για δε τη νέα σεζόν, ο Γιώργος Οικονομόπουλος μας ανέφερε ότι περιμένει να δει τις διοικητικές εξελίξεις στον Πάμισο Μεσσήνης και ποιο Δ.Σ. θα οδηγήσει την ομάδα. Ο ίδιος πάντως, κάνει προπονήσεις ενώ υπάρχουν και επαγγελματικές υποχρεώσεις.