Η ισχύς εν τη ενώσει για το Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα

Η ισχύς εν τη ενώσει  για το Πύργος- Καλό Νερό- Τσακώνα

Ο δυτικός οδικός άξονας στο επίκεντρο συνάντησης των δημάρχων Καλαμάτας και Πύργου

Καλαμάτα, Πύργος και λοιποί Δήμοι πρέπει να συνεργαστούν και να ενώσουν δυνάμεις, για να προωθηθεί η υλοποίηση του δρόμου Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, συμφώνησαν χθες οι δήμαρχοι Καλαμάτας και Πύργου, Θανάσης Βασιλόπουλος και Παναγιώτης Αντωνακόπουλος, κατά τη διάρκεια συνάντησής τους στο δημαρχείο της μεσσηνιακής πρωτεύουσας.

Ενημερώνοντας τον κ. Βασιλόπουλο, ο δήμαρχος Πύργου ανέφερε ότι το τμήμα Πάτρα -Πύργος θα φτάσει τρία χιλιόμετρα έξω από την πόλη του, αλλά με πρόσθετη χρηματοδότηση θα γίνει δυνατή η προσέγγιση στη δυτική είσοδο του Πύργου.

Οι δήμαρχοι στη συζήτησή τους τόνισαν ότι το υπόλοιπο τμήμα, Πύργος – Καλό Νερό – Τσακώνα, αποτελεί το δυτικό κομμάτι του Βαλκανικού Άξονα, που ξεκινά από την Καλαμάτα και φτάνει μέχρι την Τεργέστη της Ιταλίας, και είναι πάρα πολύ σημαντικό, διότι η ολοκλήρωσή του θα αλλάξει τα οικονομικά δεδομένα των δύο νομών.

Όσον αφορά στο τμήμα του Καϊάφα που δημιουργεί τεχνικές δυσκολίες και απαιτεί μεγάλα ποσά για την αντιμετώπισή τους, οι δήμαρχοι εξέφρασαν την άποψη ότι πρέπει να προκριθεί η μηδενική λύση.

«Ας μείνει ως έχει, δε χάθηκε ο κόσμος για 3 χιλιόμετρα» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Αντωνακόπουλος, ενώ ο κ. Βασιλόπουλος υπογράμμισε ότι η ολοκλήρωση του δρόμου, εκτός των άλλων, θα ωφελήσει το αεροδρόμιο Καλαμάτας, αφού αυτό θα τροφοδοτηθεί με πολύ μεγαλύτερη κίνηση και από την Ηλεία.

Συζήτηση αναπτύχθηκε και για την υπόθεση του σιδηρόδρομου. Οι δήμαρχοι συμφώνησαν να συντονίσουν τις ενέργειές τους ώστε να ενωθούν δυνάμεις που θα βοηθήσουν στη διεκδίκηση, όχι μόνο του δρόμου, που είναι και το κυρίαρχο, αλλά συνολικά παρεμβάσεων για την ανάπτυξη των δύο περιοχών.

O κ. Βασιλόπουλος προσέφερε στο συνάδελφό του την έκδοση του Δήμου Καλαμάτας για το ’21 και το επετειακό αναμνηστικό μετάλλιο, ενώ ο κ. Αντωνακόπουλος ανταπέδωσε με αναμνηστικό κλαδί ελιάς, «που συμβολίζει όχι την παραγωγή, αλλά την ειρήνη», όπως είπε χαρακτηριστικά, και την έκδοση του Δήμου Πύργου «Γεγονότα και άγνωστες πτυχές που σημάδεψαν την Ηλεία κατά την Επανάσταση του 1821».

Στη συνάντηση παρόντες ήταν ακόμη ο αντιδημάρχος Νίκος Μπασακίδης και οι πρόεδροι των Λιμενικών Ταμείων Καλαμάτας, Μιχάλης Αντωνόπουλος και Πύργου, Κώστας Καραγιάννης, οι οποίοι στη συνέχεια μετέβησαν στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Καλαμάτας, όπου συζήτησαν θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος.