Καλαμάτα: 39χρονος, αφού μπήκε και έκλεψε μια φορά, ξαναπήγε

Καλαμάτα: 39χρονος, αφού μπήκε και έκλεψε μια φορά, ξαναπήγε

Απ’ όλα είχε το «καλάθι» των συλλήψεων για ναρκωτικά στη Μεσσηνία

Ηρωίνη, κοκαΐνη και χασίς κατασχέθηκαν από τους αστυνομικούς σε ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε στη Μεσσηνία και συνολικά συνελήφθησαν 22 άτομα για διάφορα αδικήματα.

Επιχειρήσεις διεξήχθησαν σε όλη την Περιφέρεια Πελοποννήσου το  διήμερο 17-19 του μήνα και κατά τη διάρκειά τους έγιναν έλεγχοι σε 1.210 άτομα, εκ των οποίων 905 ήταν Έλληνες και 305 αλλοδαποί, καθώς και σε 844 οχήματα.

Προσήχθησαν 150 άτομα, από τα οποία 91 ήταν Έλληνες και 59 αλλοδαποί, ενώ συνελήφθησαν 85 άτομα.

Επίσης, βεβαιώθηκαν 277 παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

Πλούσια από ναρκωτικά
Για ναρκωτικά στη Μεσσηνία συνελήφθησαν συνολικά οκτώ άτομα και συγκεκριμένα: Στην Καλαμάτα ένας 19χρονος διότι κατείχε 2,7 γραμμάρια χασίς. Ένας  25χρονος Ρομά διότι οι αστυνομικοί βρήκαν να έχει 2,2 γραμμάρια ηρωίνης. Επίσης, στην Καλαμάτα ένας 44χρονος διότι κατείχε 4 γραμμάρια χασίς και 2 ναρκωτικά δισκία, αλλά κι ένας 62χρονος που είχε πάνω του 0,5 γραμμάρια χασίς, ενώ σε έρευνα που έγινε στο σπίτι του βρέθηκε και ποσότητα 17,7 γραμμάρια χασίς. Στο Μελιγαλά ένας 24χρονος διότι κατείχε 0,2 γραμμάρια χασίς. Στην περιοχή Καλάμι συνελήφθησαν ένας 40χρονος και ένας 36χρονος από τη Σπάρτη, διότι κατείχαν 1,1 γραμμάρια κοκαΐνης.

Επίσης στην Καλαμάτα συνελήφθη ένας 39χρονος, ο οποίος κατείχε μία σύριγγα με 0,9 ml διαλύματος ηρωίνης. Ο συγκεκριμένος την προηγούμενη Κυριακή μπήκε σε αυλή και αποθήκη σπιτιού στην  Καλαμάτα και αφαίρεσε χάλκινα εξαρτήματα βάρους 30 κιλών, δύο αλυσοπρίονα αξίας 150 ευρώ και ένα επαναφορτιζόμενο κατσαβίδι, αξίας 50 ευρώ. Στο ίδιο σπίτι ξαναμπήκε την Τρίτη και προσπάθησε να αφαιρέσει αεροκουρτίνα αξίας 300 ευρώ, αλλά έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη και τράπηκε σε φυγή.

Τις υποθέσεις κλοπής χειρίζεται η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας.

Άλλες συλλήψεις
Επίσης στις ίδιες επιχειρήσεις στη Μεσσηνία συνελήφθησαν:

-Τέσσερα άτομα για κλοπή ηλεκτρικής ενέργειας, εκ των οποίων ένας 52χρονος κατηγορείται και για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς βρέθηκε στην κατοχή του κυνηγητική καραμπίνα χωρίς άδεια.

-Ένας 55χρονος για παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα, καθώς κατείχε μια καραμπίνα, η άδεια της οποίας είχε λήξει από το 2019.

-Τέσσερα άτομα για παραβάσεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας. 

-Πέντε αλλοδαποί σε διάφορες περιοχές του νομού, οι οποίοι διέμεναν παράνομα στη χώρα και σε βάρος τους θα κινηθεί η διοικητική διαδικασία επιστροφής τους.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους, κατά τόπο, εισαγγελείς.

Της Βίκυς Βετουλάκη