Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, προσοχή οδηγού και παραβίαση προτεραιότητας τα αίτια των τροχαίων του Απριλίου

Κίνηση στο αντίθετο ρεύμα, προσοχή οδηγού  και παραβίαση προτεραιότητας τα αίτια των τροχαίων του Απριλίου

Ένα θανατηφόρο τον Απρίλιο στη Μεσσηνία

Ένας θάνατος συνανθρώπου μας και ο ελαφρύς τραυματισμός τεσσάρων ατόμων σε άλλα τροχαία είναι ο απολογισμός των ατυχημάτων που σημειώθηκαν με οχήματα στη Μεσσηνία το μήνα Απρίλιο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Πελοποννήσου, σε όλη την Περιφέρεια σημειώθηκαν 31 τροχαία ατυχήματα με 44 παθόντες (νεκροί, σοβαρά και ελαφρά τραυματίες).

Τροχαία ατυχήματα
Ειδικότερα στην Περιφέρεια σημειώθηκαν τρία θανατηφόρα τροχαία ατυχήματα με τρεις νεκρούς, ένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα με έναν σοβαρά τραυματία και 27 ελαφρά τροχαία ατυχήματα με 40 ελαφρά τραυματίες.

Αντίστοιχα, στη Μεσσηνία σημειώθηκαν ένα θανατηφόρο τροχαίο με έναν νεκρό, κανένα σοβαρό τροχαίο ατύχημα και δύο ελαφρά τροχαία με τέσσερις ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των τροχαίων ατυχημάτων, όπως προέκυψε από την τροχονομική έρευνα, ήταν η κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, η απόσπαση της προσοχής του οδηγού και η παραβίαση προτεραιότητας.

Παραβάσεις
Επίσης, τον Απρίλιο συγκροτήθηκαν στην Περιφέρεια Πελοποννήσου 534 συνεργεία ελέγχων μέθης, ενώ πραγματοποιήθηκαν 13.836 έλεγχοι διερεύνησης μέθης και διαπιστώθηκαν 482 παραβάσεις.

Επιπλέον, στο ίδιο χρονικό διάστημα βεβαιώθηκαν, εκτός των άλλων, 2.555 επικίνδυνες παραβάσεις.

Ειδικότερα: 1.895 παραβάσεις για υπερβολική ταχύτητα, 191 για μη χρήση κράνους κατά την οδήγηση, 175 για μη χρήση της ζώνης ασφαλείας κατά την οδήγηση, 129 για ΚΤΕΟ, 65 για κίνηση στο αντίθετο ρεύμα κυκλοφορίας, 27 για παραβίαση σηματοδότη, 24 για χρήση κινητού τηλεφώνου κατά την οδήγηση, 21 για αντικανονικούς ελιγμούς, 18 για αντικανονικό προσπέρασμα, 6 για οδήγηση με φθαρμένα ελαστικά και 4 για μη χρήση παιδικών καθισμάτων.

Της Βίκυς Βετουλάκη