Κινητοποιήσεις διεκδικήσεων για την ολοένα βαλλόμενη ελληνική οικογένεια

Κινητοποιήσεις διεκδικήσεων για  την ολοένα βαλλόμενη ελληνική οικογένεια

Το Συνδικάτο Υπαλλήλων στο Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας προχωρά σε τρείς κινητοποιήσεις στήριξης

Σε μια σειρά αποφάσεων πάνω σε επίκαιρα ζητήματα κατέληξαν οι εκπρόσωποι των σωματείων που συμμετείχαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, με βασικό άξονα την ακρίβεια που επικρατεί το τελευταίο διάστημα.

Προς την κατεύθυνση αυτή, τέθηκαν τρεις σταθμοί κινητοποιήσεων, με στόχο να αρθούν όσα έχουν επιβληθεί βίαια τόσο σε τοπικό επίπεδο όσο και ευρύτερα, ως απόρροια των παγκόσμιων εξελίξεων.

Ελάφρυνση επιβαρύνσεων από το ρεύμα και το νερό

Μιλώντας σε χθεσινή συνέντευξη Τύπου στον πεζόδρομο της Αριστομένους, εκ μέρους του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας ο κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος παρατήρησε ότι το κύμα ανατιμήσεων που παρατηρείται στη χώρα τους τελευταίους μήνες, σε συνδυασμό με την υγειονομική πανδημία που βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, εντείνουν το κλίμα της ανασφάλειας για την αποπληρωμή των δυσβάσταχτων λογαριασμών ρεύματος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, μέρος της φορολόγησης που καλούνται να εισφέρουν οι εργαζόμενοι προορίζεται για τους Δήμους, με αποτέλεσμα και οι δημότες της Καλαμάτας να πληρώνουν υψηλή φορολογία στα τιμολόγια της ΔΕΥΑΚ, αφού και το τέλος ύδρευσης, το τέλος χρήσης υπονόμων και το πολιτιστικό τέλος αθροιστικά επιβαρύνουν τους λογαριασμούς.

Έτσι, προκειμένου να ανακουφιστούν τα νοικοκυριά, κάλεσε τη Δημοτική Αρχή να πάρει θέση, μειώνοντας τα δημοτικά τέλη που εισπράττονται από τους λογαριασμούς ρεύματος, αλλά και να προβεί σε δραστική μείωση του τέλους χρήσης υπονόμων, του παγίου και του πολιτιστικού τέλους στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.

Όπως πρόσθεσε ο ίδιος, το συγκεκριμένο ψήφισμα θα κατατεθεί από το Συνδικάτο στη Δημοτική Αρχή, καθώς και στις λοιπές δημοτικές παρατάξεις, προκειμένου να τεθεί προς ψήφιση στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο.

Παράλληλα, απηύθυνε έκκληση να μην προβεί σε καμία διακοπή υδροδότησης σε κατοικία, ενώ τόνισε τη σπουδαιότητα της διαγραφής οφειλών σε Δήμο Καλαμάτας και ΔΕΥΑΚ για οικογένειες με εισόδημα έως και 20.000 ευρώ.

Ανάμεσα στις λύσεις για την εξισορρόπηση της τωρινής εικόνας, ζήτησε να μη γίνει καμία κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς, αύξηση δημοτικών τελών και παγίων στις μεγάλες επιχειρήσεις, καθώς και σε άλλες με μεγάλη ακίνητη περιουσία.

Κλείνοντας, ο κ. Δημήτρης Βασιλόπουλος κάλεσε το Δήμο Καλαμάτας να σταθεί αρωγός στις ευάλωτες οικογένειες που αδυνατούν να εξοφλήσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, όπως και να δημιουργήσει αποθήκες τροφίμων, ενισχύοντας παράλληλα τις ήδη υπάρχουσες, και συμβάλλοντας σε μια ενδεχόμενη επισιτιστική κρίση.

Παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης – εκδήλωση για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας

Από την πλευρά του, ο γραμματέας του Συνδικάτου Υπαλλήλων στον Ιδιωτικό Τομέα Μεσσηνίας, Γιάννης Λαγογιάννης, απηύθυνε ευρύ κάλεσμα σε όλους για συμμετοχή στην παμπελοποννησιακή κινητοποίηση της Επιτροπής Ειρήνης την Κυριακή 22 Μαΐου, στις 5.30 το απόγευμα, στον κόμβο της Μεσσήνης, με αιχμή το αεροδρόμιο, και απαιτώντας καμία συμμετοχή της χώρας μας στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο, αλλά και να φύγουν οι εκπαιδευτικές βάσεις του ΝΑΤΟ από όλη την Ελλάδα και δη από την Καλαμάτα.

Τέλος, τόνισε τη σπουδαιότητα συμμετοχής όλων των σωματείων στην εκδήλωση του Συνδικάτου την Τετάρτη 1η Ιουνίου, με επίκεντρο τη συζήτηση γύρω από τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας.

Χρ.Μ.