Κυπαρισσία: Εόρτασαν τον Άγιο Αθανάσιο Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως

Κυπαρισσία: Εόρτασαν τον Άγιο Αθανάσιο  Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως

Με κάθε λαμπρότητα και επισημότητα, αλλά και την αρμόζουσα θρησκευτική κατάνυξη, εόρτασαν στην Κυπαρισσία, προχθές και χθες, τον Άγιο Αθανάσιο Αρχιεπίσκοπο Χριστιανουπόλεως.

Στον πανηγυρίζοντα Καθεδρικό Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Αρχιεπισκόπου Χριστιανουπόλεως το απόγευμα της Δευτέρας, παραμονή της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρικός Εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας, προεξάρχοντος του σεβασμιωτάτου μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια έγινε λιτάνευση της εικόνας, συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής Κυπαρισσίας, στους κεντρικούς δρόμους της πόλης και εψάλη δέηση στην κεντρική πλατεία. Στον Εσπερινό και τη Λιτανεία συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι βουλευτές Μεσσηνίας της Ν.Δ., Γιάννης Λαμπρόπουλος και Μίλτος Χρυσομάλλης, οι αντιδήμαρχοι Τριφυλίας, Αντώνιος Βλάχος και Σωτήριος Μπακούρος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Χάιδω Παναγιωτοπούλου, Γιάννης Μερκούρης, Σταματία Αλεξοπούλου και Παναγιώτης Τσαφαράς, η διευθύντρια Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μεσσηνίας, Θεοφανεία Σιούτη, ο πρώην δήμαρχος Κυπαρισσίας, Ηλίας Τσίγγανος.

Χθες το πρωί, ανήμερα της εορτής, τελέστηκε Πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ενώ το απόγευμα Αρχιερατικός Μεθέορτος Εσπερινός και Παράκλησις του Αγίου Αθανασίου προεξάρχοντος του μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Του Ηλία Γιαννόπουλου