Κυπαρισσία: Συγκέντρωση φορέων και σωματείων για την Εργατική Πρωτομαγιά

Κυπαρισσία: Συγκέντρωση φορέων και σωματείων  για την Εργατική Πρωτομαγιά

Φορείς και σωματεία και συγκεκριμένα το Συνδικάτο Οικοδόμων Μεσσηνίας – Επιτροπή Οικοδόμων Κυπαρισσίας, η Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Τριφυλίας, η Ομάδα Γυναικών Τριφυλίας (μέλος της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδος) και το Σωματείο Εργαζομένων στις ΔΕΥΑ Μεσσηνίας πραγματοποίησαν χθες το πρωί απεργιακή συγκέντρωση στο Εργατικό Κέντρο Κυπαρισσίας τιμώντας την Εργατική Πρωτομαγιά.

Από την Επιτροπή Οικοδόμων, ομιλία και χαιρετισμό απηύθυνε ο Σωτήρης Μπενάρδος, από την Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων ο Κωνσταντίνος Καπερώνης και από την Ομάδα Γυναικών η Μαργαρίτα Ντεμερούκα και η Κατερίνα Τσιγκάνου.

Κατά τις ομιλίες εκφράστηκαν αιτήματα για: Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με ουσιαστικές αυξήσεις. Αυξήσεις στους μισθούς πάνω από το ύψος του πληθωρισμού. Κατάργηση όλων των φόρων στο ρεύμα και στο φυσικό αέριο, στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Γενναία μείωση τιμών και πλαφόν στα βασικά είδη, στην ενέργεια, στα καύσιμα. Διαγραφή χρεών, κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο και τρόφιμα. Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην υγεία, την πρόνοια, την εκπαίδευση, την τοπική διοίκηση και τους τομείς πολιτικής προστασίας. Όχι στην εμπλοκή της χώρας μας στον πόλεμο. Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης με πανό και συνθήματα.