Μεγάλο ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα για τις νέες εξελίξεις στην Ανοσο-Ογκολογία

Μεγάλο ιατρικό συνέδριο στην Καλαμάτα για  τις νέες εξελίξεις στην Ανοσο-Ογκολογία

Στην Καλαμάτα θα πραγματοποιηθεί το 11ο Συνέδριο της Ελληνικής και Διεθνούς Εταιρείας Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών με θέμα «Στοχευμένες Ανοσοθεραπείες σε συμπαγείς κακοήθειες και τα Ηighlights in Molecular-Oncology and Immuno-Oncology» και συγκεκριμένα στο ξενοδοχείο Elite από 20 έως 21 Μαΐου.

Το συνέδριο διοργανώνεται από την Ελληνική και Διεθνή Εταιρεία Μοριακά Στοχευμένων Εξατομικευμένων Θεραπειών (Ε.Δ.Ε.Μ.Σ.Ε.Θ.) και τελεί υπό την αιγίδα της Εταιρείας Ογκολόγων Παθολόγων Ελλάδας, της Επιστημονικής Εταιρείας Φοιτητών Ιατρικής Ελλάδας, της Ελληνικής Εταιρείας Ακτινοθεραπευτικής Ογκολογίας, της ΑΚΟΣ Καρκίνος Θεραπεία Σώματος και Ψυχής, της Ελληνικής Εταιρείας Επιστημόνων – Εργαζομένων Ακτινοθεραπείας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Νέες εξελίξεις

Άκρως ενδιαφέρον σημείο του συνεδρίου θα είναι η Τράπεζα Καρδιο-Ογκολογίας με συμμετοχή των καθηγητών Κωνσταντίνου Τσιούφη και Κωνσταντίνου Τούτουζα. Ακόμη θα συζητηθούν οι νέες εξελίξεις στην Ανοσο-Ογκολογία, ενώ θα γίνει η παρουσίαση από τους κ.κ. Βαμβακά Α., Νασιούλα Γ. και Κωνσταντουλάκη Π. των προοπτικών με τη μέθοδο NGS-Next Generation Sequencing- στην εύρεση μοριακών βιοδεικτών πρώιμης διάγνωσης, θεραπευτικής αντιμετώπισης και αλλαγής θεραπευτικού πρωτοκόλλου σε περίπτωση εμφάνισης drug-resistance.

Στην τελετή λήξης του συνεδρίου ο καθηγητής G. Giaccone από το Weil Cornell Medical Center της Νέας Υόρκης θα μιλήσει για τα νέα δεδομένα της Ανοσο – Ογκολογίας στον καρκίνο του πνεύμονα.

Όπως αναφέρεται για το συνέδριο, η γενετική ταυτοποίηση του όγκου με τη μέθοδο των Υγρών Βιοψιών-NGS- μπορεί να οδηγήσει σε συνδυασμούς Ανοσοθεραπείας και Στοχευμένων Θεραπειών, δηλαδή στο ιδανικό θεραπευτικό μοντέλο της ιατρικής, της ακρίβειας- Precision Medicine-για τον κάθε ασθενή ξεχωριστά.

Της Βίκυς Βετουλάκη