Μεσσηνία: Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Μεσσηνία: Μεγάλη η συμμετοχή στις εκλογές του ΚΙΝΑΛ

Με χαμόγελα και ικανοποίηση ολοκληρώθηκαν το βράδυ της Κυριακής οι εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία, όπως και πανελλαδικά, για τη νέα ονομασία του κόμματος, την ανάδειξη νέων Νομαρχιακών Επιτροπών, καθώς και αντιπροσώπων για το επερχόμενο συνέδριο, καθώς ξεπέρασαν κατά πολύ τις προσδοκίες της Χαριλάου Τρικούπη, με περίπου 170.000 συμμετοχές.

Με το κόμμα να περνά σε νέα εποχή έπειτα από τη συντριπτική επικράτηση της νέας ονομασίας «ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής», οι βλέψεις πλέον στρέφονται στον επόμενο σταθμό για την παράταξη, που είναι το συνέδριο που θα διεξαχθεί στις 20-22 Μαΐου στην Αθήνα, έχοντας ως στόχο την αυτοοργάνωση των μελών συνολικά.

Σε τοπικό επίπεδο, σε όλα σχεδόν τα εκλογικά (6 τον αριθμό) τμήματα παρατηρήθηκε δυναμική συμμετοχή, με 2.537 ψηφίσαντες.

Η νέα Νομαρχιακή Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στη Μεσσηνία

Νικολακόπουλος Ιωάννης 705 σταυροί

Χατζηαθανασίου Μάριος 488 σταυροί

Χριστοπούλου Ευγενία 475 σταυροί

Μπουκάρα Δήμητρα 410 σταυροί

Μαζαράκη Μαρία 406 σταυροί

Κορομηλάς Περικλής 406 σταυροί

Καρύγιαννης Παναγιώτης 403 σταυροί

Τσώνης Αντώνης 338 σταυροί

Μπακούρου Μάντυ 308 σταυροί

Μούκας Σταύρος 281 σταυροί

Λίγγρης Γιώργος 270 σταυροί

Βεργοπούλου Παναγιώτα 243 σταυροί

Τσελέκης Παναγιώτης 213 σταυροί

Παράλληλα, έλαβαν:

Κοντοδήμος Μάριος 206 σταυροί

Καραντζάς Αντώνης 195 σταυροί

Καπόγιαννη Μαρία 181 σταυροί

Μακρής Στάθης 143 σταυροί

Ζουζούνης Ιωάννης 104 σταυροί

Κυριακόπουλος Χρήστος 55 σταυροί

Σκορδάκης Αλεξάνδρα 35 σταυροί

Παπαλάμπρου Λάμπρος 34 σταυροί

«Το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων

Μιλώντας σχετικά στο «Θ», ο πρώτος σε σταυρούς της ΝΕ ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Μεσσηνίας, Ιωάννης Νικολακόπουλος, σημειώνει χαρακτηριστικά: «Η μεγάλη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές καθιστά το ΠΑΣΟΚ κυρίαρχο των πολιτικών εξελίξεων. Στη Μεσσηνία οι ψηφίσαντες ξεπέρασαν τους 2.500, στέλνοντας έτσι ηχηρό μήνυμα ανανέωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα νέα στελέχη της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μεσσηνίας έχουν ως μέσο όρο ηλικίας τα 35 έτη και το εργασιακό τους προφίλ είναι κατανεμημένο, ώστε να εκφράζονται όλοι οι επαγγελματικοί χώροι».

Από την άλλη, μιλώντας για τα επόμενα βήματα του κόμματος αναφέρει: «Η δημοκρατική παράταξη αναγεννάται, συγκροτεί τα πολιτικά της όργανα σε τοπικό περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο, και οδεύει στο συνέδριο με σκοπό να καταρτίσουμε τη δική μας σύγχρονη πρόταση διακυβέρνησης, που θα αποτελέσει τη μόνη οδό προοπτικής για τους πολίτες από το αδιέξοδο των πολιτικών της Ν.Δ. και του ΣΥΡΙΖΑ».

Κλείνοντας, ο κ. Νικολακόπουλος ευχαριστεί όλους όσοι συμμετείχαν στην εκλογική διαδικασία σε επίπεδο Μεσσηνίας, καθώς και όσους τον τίμησαν με την ψήφο τους.

Της Χριστίνας Μανδρώνη