Νέες συλλήψεις της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα με 2,5 κιλά χασίς

Νέες συλλήψεις της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας στην Αθήνα με 2,5 κιλά χασίς

Πάνω από 2,5 κιλά χασίς κατάσχεσαν στην Αθήνα αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας, έπειτα από πληροφορίες που είχαν συλλέξει, ενώ προχώρησαν στη σύλληψη δύο ατόμων στο Αιγάλεω.

Ύστερα από έρευνα της Δίωξης Ναρκωτικών Καλαμάτας και αξιοποιώντας κατάλληλα και συνδυαστικά στοιχεία, αλλά και την παρακολούθηση τους τελευταίους μήνες τηλεφωνικών επικοινωνιών, προέκυψε ότι ένα ζευγάρι διακινούσε ναρκωτικές ουσίες, κυρίως κάνναβη, στην ευρύτερη περιοχή της Αθήνας.

Έτσι, το πρωί της Πέμπτης έγινε επιχείρηση από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών στο σπίτι μιας 58χρονης και ενός 63χρονου στο Αιγάλεω Αττικής. Να σημειωθεί ότι η 58χρονη είχε συλληφθεί παλιότερα στη Μεσσηνία για κλοπές, ενώ έχει εργασθεί και στον καλλιτεχνικό χώρο.

Βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν ποσότητες κάνναβης βάρους 2.550,3 γραμμαρίων, 9 τσιγαριλίκια κάνναβης, μία ζυγαριά ακριβείας και κινητά τηλέφωνα.

Στις συνομιλίες τους οι συλληφθέντες χρησιμοποιούσαν κωδικοποιημένες εκφράσεις και φαίνεται να αποκαλούσαν το χασίς «σαλάτα», «πράσινο», «χόρτο» κ.λπ., ενώ η τιμή πώλησης κυμαινόταν από 5 έως 7 ευρώ το γραμμάριο.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών, ενώ η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο διενεργούνται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Καλαμάτας.

Β.Β.