Ο Ευκλής Καλαμάτας εξορμεί στη Λιβαδειά

Ο Ευκλής Καλαμάτας εξορμεί στη Λιβαδειά

Στις 28 και 29 Μαΐου ο Σύλλογος Πεζοπόρων – Ορειβατών Καλαμάτας «Ο Ευκλής» μας προσκαλεί σε ένα ενδιαφέρον περιηγητικό – πεζοπορικό διήμερο στο Νομό Βοιωτίας, να απολαύσουμε τη Λιβαδειά και τις γύρω ομορφιές της, ένα κρυμμένο φυσικό «κόσμημα» στους πρόποδες του Ελικώνα.

Και τις δυο ημέρες θα πραγματοποιηθούν ήπιες πεζοπορίες, των 10 χλμ. η μία στη Λιβαδειά και η άλλη στον ελατοσκέπαστο Ελικώνα.

Θα περιηγηθούν το Κάστρο της Λιβαδειάς, το Τροφώνιο Μαντείο, τις δύο Αρχαίες Πηγές του ποταμού, τη Λήθη και τη Μνημοσύνη, το Πέτρινο Θέατρο της Κρύας, τον Πύργο του Ρολογιού, το μονότοξο τρίχινο γεφύρι της πόλης, το εκκλησάκι της Αγίας Ιερουσαλήμ, σκαρφαλωμένο ανάμεσα σε απόκρημνους βράχους, χτισμένο κοντά στη σπηλιά της Ζωοδόχου Πηγής. Λέγεται ότι εκεί είχε το καραούλι του ο Οδυσσέας Ανδρούτσος.

Τέλος, θα επισκεφθούν, για να αποδώσουν φόρο τιμής στην περιοχή Καρακόλιθου και κατάθεση στεφάνου εις μνήμη των 136 Ελλήνων Πατριωτών, που εκτελέστηκαν στις 25 Απριλίου 1944 από τις γερμανικές δυνάμεις κατοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής και πληροφορίες στα τηλέφωνα απογευματινές ώρες: 27210 90627 και 697 425 2234.