Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης: Αλλάζει τόπο διεξαγωγής στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Παμπελοποννησιακή Πορεία Ειρήνης: Αλλάζει τόπο διεξαγωγής  στέλνοντας μηνύματα προς κάθε κατεύθυνση

Σε αλλαγή του τόπου διεξαγωγής της προγραμματισμένης πορείας ειρήνης προχώρησαν φέτος οι Επιτροπές Ειρήνης Πελοποννήσου, καθώς αποφασίστηκε η μεταφορά της από την ιστορική Κερασίτσα Αρκαδίας -γενέτειρα του Γρηγόρη Λαμπράκη, εις μνήμην του οποίου πραγματοποιείται η πορεία διαχρονικά- στη Μεσσήνη, ως απάντηση σε μια σειρά ζητημάτων που αφορούν στην επικαιρότητα.

Ξεκινώντας στις 5.30 το απόγευμα της Κυριακής 22 Μαΐου από τον κόμβο της Μεσσήνης, η Παμπελοποννησιακή Επιτροπή Ειρήνης διατρανώνει σειρά διεκδικήσεων, με επίκεντρο τις πρόσφατες κινήσεις της Ελλάδας αναφορικά με τον πόλεμο Ουκρανίας – Ρωσίας.

Όπως αναφέρουν τα μέλη της Επιτροπής χαρακτηριστικά: «Φέτος θέσαμε ως προμετωπίδα της κοινής μας δράσης το αεροδρόμιο της Μεσσήνης, γιατί με τη συμφωνία παραχώρησης της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος σε ισραηλινή εταιρεία, με σκοπό να μετατραπεί σε Διεθνές Εκπαιδευτικό Αεροπορικό Κέντρο, μας βάζει στη δίνη του κυκλώνα. Είναι άλλο ένα βήμα στην εμπλοκή της χώρας μας σε επικίνδυνους ΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς που καμία σχέση δεν έχουν με την αναβάθμιση της αμυντικής ικανότητας της χώρας μας».

Τέλος, υπογραμμίζουν ότι μέρος των διεκδικήσεών τους είναι να μη χρησιμοποιηθεί το αεροδρόμιο της Μεσσήνης για εγκατάσταση και λειτουργία εκπαιδευτικής βάσης του ΝΑΤΟ, καθώς και να μην προβεί η χώρα σε καμία αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων της.

Χρ.Μ.