Παπαφλέσσεια: Προγραμματική σύμβαση διετίας υπέγραψαν Μεσσηνιακός, Δήμος Καλαμάτας, Περιφέρεια και Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Παπαφλέσσεια: Προγραμματική σύμβαση διετίας υπέγραψαν Μεσσηνιακός, Δήμος Καλαμάτας, Περιφέρεια και Επιμελητήριο Μεσσηνίας

Τη στήριξή του στο θεσμό των «Παπαφλεσσείων» επιβεβαίωσε μέσω της υπογραφής Προγραμματικής Σύμβασης για την υποστήριξη των δράσεων της «Διεθνούς Συνάντησης Στίβου Παπαφλέσσεια» για τα έτη 2022 και 2023, ο Δήμος Καλαμάτας.

Ο Δήμος συμμετέχει στην Προγραμματική Σύμβαση με το ποσό των 20.000€.

Στην εν λόγω σύμβαση συμμετέχουν, επίσης, ο Μεσσηνιακός Γ.Σ., η Περιφέρεια και το Επιμελητήριο Μεσσηνίας. Ειδικότερα, την υπέγραψαν ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου Παναγιώτης Νίκας, ο δήμαρχος Καλαμάτας Θανάσης Βασιλόπουλος, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Βαγγέλης Ξυγκώρος, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, στο πλευρό του οποίου βρισκόταν, ο Λούης Τσάτουμας, διευθυντής των αγώνων και κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ στο μήκος.

«Ως Δήμος στηρίζουμε στην πράξη τον κλασσικό αθλητισμό, όπως και κάθε μορφή αθλητισμού» σημείωσε σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Θανάσης Βασιλόπουλος, τονίζοντας ότι «το Διεθνές Μίτινγκ Στίβου “Παπαφλέσσεια” αποτελεί ένα σπουδαίο αθλητικό γεγονός όχι μόνο για την Καλαμάτα και τη Μεσσηνία, αλλά για ολόκληρη τη χώρα».

Το Διεθνές Meeting Στίβου «ΠΑΠΑΦΛΕΣΣΕΙΑ 2022» είναι ενταγμένο στο καλεντάρι της Wοrld Athletics και ανήκει στη σειρά αγώνων World Athletics Continental Tοur (Cat D) ενώ οι αγώνες θα διεξαχθούν σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς στίβου της WΑ.

Το ραντεβού έχει δοθεί για τις 21 Μαΐου και ώρα έναρξης τις 18:00 στο δημοτικό στάδιο Καλαμάτας, όπου θα βρεθούν όλα τα μεγάλα αστέρια του ελληνικού αθλητισμού, ανάμεσα στους οποίους ξεχωρίζει ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Τόκυο, Μίλτος Τεντόγλου, ενώ το «παρών» θα δώσουν και αρκετοί ξένοι πρωταθλητές.

Το πρόγραμμα των αγώνων έχει αναλυτικά ως εξής:
16.45 ΤΡΙΠΛΟΥΝ ΑΝΔΡΩΝ
18.00 ΜΗΚΟΣ ΑΝΔΡΩΝ – ΥΨΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΑΝΔΡΩΝ
18.10 ΤΕΛΕΤΗ ΕΝΑΡΞΗΣ
18.20 100μ ΕΜΠΟΔΙΑ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
18.35 100μ ΑΝΔΡΩΝ
18.50 100μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19.05 400μ ΑΝΔΡΩΝ – ΜΗΚΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ – ΑΚΟΝΤΙΟ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19.15 800μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
19.30 800μ ΑΝΔΡΩΝ 19.45 200μ ΓΥΝΑΙΚΩΝ