Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΑΠΕΘΑΝΕ και εκηδεύθη χθες ο Γυμνασιάρχης Γεώργιος Τζαννετάκης. Δι’ όσους τον εγνώρισαν, δι’ όσους εδιδάχθησαν απ’ αυτόν, ο μεταστάς ήτο εκπαιδευτικός λειτουργός άριστος και Έλλην και πατριώτης γνήσιος. Επολέμησε κατά τους πολέμους του 1912 – 1913. Είχεν αντίληψιν καθήκοντος ρωμαϊκήν. Ήτο άτεγκτος, χωρίς συνδυασμούς και ελαστικότητας.

ΑΥΤΟΣ ήτο ο άνθρωπος. Μία εξαίρεσις δια την εποχήν της ηθικής καταπτώσεως, των μικροσυμφερόντων και των εγωισμών την οποίαν ζώμεν. Δι’ αυτόν δε τον λόγον απελάμβανε γενικής εκτιμήσεως και σεβασμού από μέρους της κοινωνίας μας, η οποία σύσσωμος σχεδόν τον προέπεμψε μέχρι της τελευταίας του κατοικίας. Τους οικείους του το «Θάρρος» συλλυπείται θερμώς.

-ΤΡΑΓΙΚΟΝ έγκλημα έλαβε χώραν εν Ζαχάρω της Ολυμπίας το οποίον κρατεί εισέτι εν συγκινήσει τους κατοίκους. Ο Χρ. Μησιχρόνης έχων οικογενειακάς αφορμάς κατά του πατρός του Δημητρίου Μησιχρόνη καθ’ ην στιγήν ούτος εκοιμάτο πλησιάσας εις την κλίνην επυροβόλησεν εναντίον του εξ εγγυτάτης αποστάσεως δια του όπλου και τον εφόνευσε.

Ο μιαρός πατροκτόνος φεύγων την οργήν των οικείων του ετράπη αμέσως εις φυγήν εγκαταλείψας το όπλον εγγύς του ασπείροντος πτώματος. Ούτος συλληφθείς την επομένην από της Αστυνομίας παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα Κυπαρισσίας.