Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΕΙΣ θέσιν Aκονίτσα της περιφερείας Λαδά εξερράγη πυρκαϊά εις το δημόσιον δάσος εκ πεύκων, αποτεφρώσασα περί τα 10.000 στρέμματα και προξενήσασα ζημίαν περί το εκατομμύριον. Η πυρκαϊά προήλθεν εξ αιτίας του Ιω. Πατσιλίβου, ο οποίος έθεσε πυρ ίνα κατακαύση μερικά χαμόκλαδα του εκεί αγρού, εκείθεν δε μετεδόθη το πυρ εις το δάσος. Ούτος συλληφθείς παρεπέμφθη εις τον Εισαγγελέα.

-ΕΙΣ τον Αετόν προχθές ο Σωτ. Φρέντζιος κατόπιν έριδος προς τον Λάμπρον Καζάντζαν εκτύπησε τούτον δια λίθου εις την κεφαλήν και τον ετραυμάτισε σοβαρώς εις τον κρόταφον μεθ’ ο ετράπη εις φυγήν μη συλληφθείς.

-ΑΓΝΩΣΤΟΙ εκ της εξοχικής θέσεως Παναγία της περιφερείας Κρεσταίνων έκλεψαν έναν αμνόν του Γ. Χριστάκη αξίας δρχ. 150. Υπόνοιαι εγείρονται κατά των Αντ. Παναγούλια και του υιού του Γεωργίου οι οποίοι όμως δεν συνελήφθησαν.

-Ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κοινότητος Ικλαίνης, Μιλτ. Ζαχαρόπουλος, δια χθεσινού τηλεγραφήματός του προς την Νομαρχίαν καταγγέλλει τον τέως πρόεδρον Γ. Παναγόπουλον, ότι αρνείται να του παραδώση την υπηρεσίαν, επικαλείται δε την επέμβασιν της διοικητικής αρχής.