Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Δημοτικόν Συμβούλιον εις προσεχή συνεδρίασιν έχει την υποχρέωσιν να ψηφίση ένα κονδύλιον δια να γίνη μελέτη, μεθοδική όμως μελέτη υδρεύσεως και υπονόμων με ανάληψιν υποχρεώσεως απέναντι εκείνου που θα εκπονήση αυτήν να μη ζητήση ουδέν προ της εγκρίσεως της μελέτης από μέρους του συμβουλίου των Δημοσίων Έργων. Άνευ υπάρξεως συστηματικής και εγκεκριμένης μελέτης δια την ύδρευσιν και τας υπονόμους και μετά μίαν πεντικονταετίαν ακόμη δια τα ζητήματα αυτά θα γίνει συζήτησις εν τη πόλει μας.

– ΕΙΣ την Περιφέρειαν των κοινοτήτων Σούλι, Ακόβου και άλλων του γειτονικού Νομού Αρκαδίας αι οποίαι συνορεύουσαι με ιδικάς μας κοινότητας ενέσκηψεν ακρίς η οποία λόγω της γειτνιάσεως απειλεί και τας συνορευούσας κοινότητας.

ΠΡΟΣ αποτροπήν του κινδύνου ο Νομογεωπόνος μας ειδοποίησε τον της Αρκαδίας,  ο οποίος διατείνεται, ότι έλαβεν εγκαίρως τα αναγκαία μέτρα. Παρά ταύτα όμως οπρόεδρος της κοινότητος Ακόβου εζήτησεν ήδη να προμηθευθή εντεύθεν πετρέλαιον και σάπωνα. Κατόπιν τούτου ο Νομάρχης απηύθυνεν έγγραφον προς τον Νομάρχην Αρκαδίας παρακαλών να ληφθώσι μέτρα δια την καταδίωξιν της ακρίδος.