Πριν 94 χρόνια

Πριν 94 χρόνια

ΤΟ Διοικητικόν Συμβούλιον του Φιλοπτώχου Συλλόγου Κυριών θεωρεί επιβαλλομένην αυτώ υποχρέωσιν να εκφράση τας απείρους αυτού ευχαριστίας και την ευγνωμοσύνην του προς τας Κυρίας και Δεσποινίδας της πόλεως δια την προθυμίαν, την άμιλλαν και το ενδιαφέρον όπερ επεδείξαντο δια την όσω το δυνατόν καλυτέραν παράστασιν, και την διεξαγωγήν της προχθές ενεργηθείσης φιλανθρωπικής αγοράς, μη φεισθείσαι και της προς τούτο απαιτουμένης δαπάνης, και ούτω η αγορά εστέφθη υπό πλήρους επιτυχίας.

-Ο Φιλόπτωχος Σύλλογος Κυριών κάμνει γνωστόν ότι από 1ης Ιανουαρίου με 30 Απριλίου ε.ε. δια την περίθαλψιν των πτωχών εδαπάνησε 56.824 δραχμάς. Εκ τούτων τον Απρίλιον εδαπάνησε δραχμάς 21.779,80 λόγω των εορτών του Πάσχα.

-ΕΙΣ τον Ενοριακόν Ναόν Άγιος Δημήτριος των Αρκάδων (Πλατεία Συντάγματος) προσελήφθη ο καλλίφωνος και γνωστός της πόλεώς μας πρωτοψάλτης Γεώργιος Παπαδόπουλος, πρώην τοιούτος Αγ. Νικολάου.

-ΤΟ αυτοτελές Επαγγελματικόν και Βιοτεχνικόν Τμήμα του Εμπορικού και του Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Καλαμών ειδοποιεί τους επαγγελματίας και βιοτέχνας της περιφερείας αυτού, όπως σπεύσωσι και σφραγίσωσι τα σταθμά αυτών παρά τω υπό της Διοικήσεως Χωροφυλακής Μεσσηνίας ορισμένω φανοποιώ Φιλοπούλω, οι δε των Επαρχιών συνεννοουμένοι καταλλήλως παρά των εκεί υποδιευθύνσεων.

Καθόσον εξηκριβώθη ότι ταύτα εισίν βαρύτερα των υπό του Υπουργείου κεκανονισμένων, προς προστασίαν των συμφερόντων αυτών και προς αποφυγήν των συνεπειών του Νόμου.