Στο Πόρτο η ομάδα Erasmus του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Στο Πόρτο η ομάδα Erasmus του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας

Το Πόρτο επισκέφτηκε η ομάδα Erasmus του 2ου Γυμνασίου Καλαμάτας μαζί με αντίστοιχες ομάδες από την Πολωνία και την Τουρκία, από τις 8 έως τις 14 Μαΐου.

Η επίσκεψη έγινε στο πλαίσιο του προγράμματος Food for thought (Τροφή για σκέψη) και την ελληνική ομάδα αποτελούσαν οι καθηγητές Νίκος Λάγιος (συντονιστής του προγράμματος) και Ελένη Στραβάκου (μέλος της παιδαγωγικής ομάδας του προγράμματος), καθώς και οι μαθητές της Γ’ τάξης Αλέσια Ζέλα, Γιώργος Λάγιος, Βαλεσία Μαρούλη, Βασιλική Παπαμιχαήλ και η μαθήτρια της Β’ τάξης Αντωνία Σταυροπούλου.

Το σχολείο υποδοχής, Agrupamento de Escolas de Rio Tinto No3, με επικεφαλής τις καθηγήτριες Odete Silva και Carla Vieira, είχε ετοιμάσει ένα πολύ ενδιαφέρον πρόγραμμα δραστηριοτήτων, που περιλάμβανε ομαδοσυνεργατικά εργαστήρια στο χώρο του σχολείου και επισκέψεις στην ευρύτερη περιοχή.

Οι συμμετέχοντες επισκέφτηκαν το εργαστήριο αργυροχρυσοχοΐας Cindor, το μουσείο κοσμημάτων του Gondomar, το εργοστάσιο σοκολατοποιίας Vianense, το Palαcio da Bolsa, το βιβλιοπωλείο Lello, τον πύργο Clerigos, το δημαρχείο και το φυσικό καταφύγιο Jancido’s Mills.

Οι ομάδες αναχώρησαν από την Πορτογαλία με εξαιρετικές εντυπώσεις, ανανεώνοντας το ραντεβού τους για την Καλαμάτα το Νοέμβριο.