Street Pole Vault Καλαμάτας: Εντυπωσίασε και ξεπέρασε τον πήχη των προσδοκιών

Street Pole Vault Καλαμάτας: Εντυπωσίασε και ξεπέρασε τον πήχη των προσδοκιών

Ο Γιάννης Ρίζος ξεπέρασε τα 5,50 μ.-στα 4,05 έφτασε η Τριανταφύλλου

Περίπου μιάμιση ώρα πριν την ολοκλήρωση του αγώνα και ο πήχης στην κεντρική πλατεία Καλαμάτας είχε ανέβει στα 4,60 μ., όμως ο πήχης της όλης διεθνούς διοργάνωσης Street Pole Vault του ΓΣ Ακρίτα έχει ανέβει σε ακόμη μεγαλύτερο ύψος.

Ο αγώνας-γιορτή επί κοντώ που διοργάνωσε ο καλαματιανός σύλλογος ξεπέρασε κάθε προσδοκία, συγκεντρώνοντας από το πρωί μέχρι το βράδυ στην καρδιά της πόλης εκατοντάδες κόσμου, ενώ ο δήμαρχος, Θανάσης Βασιλόπουλος, εντυπωσιασμένος κι αυτός από το θέαμα και την ανταπόκριση του κοινού υποσχέθηκε ότι θα στηρίξει την καθιέρωση και το «μεγάλωμα» του Street Pole Vault της Καλαμάτας.

Ο Αγώνας Άλματος Επί Κοντώ της 13ης Μαΐου 2022 διοργανώθηκε από τον ΓΣ ΑΚΡΙΤΑ, υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ (ΕΑΣ Πελοποννήσου), με τη συνδιοργάνωση του Δήμου Καλαμάτας, του Επιμελητηρίου Μεσσηνίας, της Περιφέρειας Πελοποννήσου, του Συλλόγου Εστίασης Μεσσηνίας ΣΕΜ.

Συμμετείχαν περίπου 40 αθλητές και αθλήτριες, με τους πιο νεαρούς να βελτιώνουν οι περισσότεροι τα ατομικά τους ρεκόρ, ενώ ιδιαίτερα άτυχη στάθηκε η Πόλακ, η οποία έκανε 3 άκυρες προσπάθειες.

Ευτυχώς το ψιλόβροχο που έπεσε το απόγευμα δεν δημιούργησε ιδιαίτερα προβλήματα.

Το πρόγραμμα είχε αρχίσει από τις 11.00 με Αγώνα Παιδιών, στις 18.00 ακολούθησε ο αγώνας των Γυναικών και ολοκληρώθηκε περίπου στις 10 το βράδυ, με τις προσπάθειες των ανδρών.

Συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, οι εξής αθλητές και αθλήτριες: Ελένη – Κλαούντια Πόλακ, Κατερίνα Βαγενά, Ηρώ Βραδή, Ηλιάνα Τριανταφύλλου, Αλίνα Φλώρου – Δημητριάδη, Μιλένα Ποστίκα, Μυρτώ Κασσωτάκη, Εύα Κοτσαχείλη, Αναστασία Μπουμπουλίδη, Γεωργία Τρανού, Ιωάννα Λαρώση, Ελεονόρα Μήτση, Αριάδνη Μήρτσιου, Πετρούλα Βολτέα, Νεφέλη Σκλαβούνη, Νεφέλη Καραγιαλάννη, Ευγενία – Μαρία Παναγιώτου, Μίλος Σάβιτζ, Παναγιώτης Μάντης, Πέτρος Χαντζίου, Αντώνης Σάντας, Ιωάννης Ρίζος, Νίκανδρος Στυλιανού, Ανδρέας Καζαμίας, Κώστας Προκοπίου, Στέλιος Σκορδίλης, Γιώργος Κατσαρέλης, Βασίλης Θωμάς, Μανώλης Θεοδοσίου, Γιώργος Γεωργιάδης, Αλέξανδρος Μαρκόπουλος, Χριστόφορος Λιτσαρδόπουλος, Γιώργος Κατσαρέλης, Ιωάννης Πρώιος. Προπονητές: Άννα Φοιτίδου, Μανώλης Καραγιάννης, Μάκης Τζίλιος, Παύλος Σκορδίλης, Ανδρέας Τσώνης, Βασίλης Μεγαλοοικονόμου, Σάββας Κεφαλίδης, Νίκος Βαρσάμης, Πέτρος Μαρτινίδης.

Ο Γιάννης Ρίζος ξεπέρασε τα 5,50 μ.-στα 4,05 έφτασε η Τριανταφύλλου

Από πλευράς επιδόσεων, σύμφωνα με το δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ: πολύ καλή παρουσία πραγματοποίησε ο Γιάννης Ρίζος (ΑΣ Άρης) που ανέβηκε πάνω από τα 5,50 μ. και πέτυχε νέο ατομικό ρεκόρ. Ο 22χρονος βελτίωσε το 5,35 μ., που είχε στον ανοιχτό από πέρυσι το καλοκαίρι, αλλά και το 5,45 μ. του κλειστού. Ο αθλητής στη συνέχεια δοκίμασε ανεπιτυχώς στα 5,56 μ., στην προσπάθεια του να βελτιώσει εκ νέου το ρεκόρ του.
Δεύτερος στους Άνδρες ήταν ο Πέτρος Χατζίου (ΟΣΦΠ) με 5,35 μ. και ακολούθησαν με 5,15 μ. οι Αντώνης Σάντας (ΑΟ Φιλοθέης) και Νίκανδρος Στυλιανού (Κύπρος).

Η νεαρή Ηλιάνα Τριανταφύλλου (ΓΣ Σέρρες 93) ξεπέρασε τα 4,05 μ. κι επιβεβαίωσε την ανοδική της πορεία ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Κ18. Η νεαρή στη συνέχεια δοκίμασε δίχως επιτυχία τα 4,15 μ., επίδοση που θα αποτελούσε ατομικό της ρεκόρ. Η Ελένη Πόλακ (ΑΟ Μεγάρων) δεν βρέθηκε στην κατάσταση που θα ήθελε και δεν κατάφερε να ξεπεράσει τα 4,25 μ., ύψος στο οποίο επέλεξε να μπει στον αγώνα. Τη δεύτερη θέση στον αγώνα κατέλαβε η Αμαλία Φλώρου (ΓΣ Κηφισιάς) με 3,85 μ. Πάνω από τα 3,70 μ. ανέβηκαν οι Μιλένα Ποστίκα (ΑΟ Μεγάρων) και Μυρτώ Κασσωτάκη (ΓΣ Ελευθέριος Βενιζέλος).