Συνεχίζεται η έκθεση του 2ου ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο

Συνεχίζεται η έκθεση του 2ου  ΕΠΑΛ Καλαμάτας στο Πνευματικό Κέντρο

Για την έκθεση με τίτλο «Η Σμύρνη πριν από την καταστροφή» που πραγματοποιεί το 2ο ΕΠΑΛ Καλαμάτας και είναι σε εξέλιξη στο φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου της πόλης, μίλησε η διευθύντρια του σχολείου Ελένη Θεοδωρακάκου.

Όπως είπε, στο πλαίσιο της Πράξης «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ- Υποστήριξη Σχολικών Μονάδων ΕΠΑΛ» και με τη στήριξη του Δήμου Καλαμάτας, το 2ο ΕΠΑΛ έχει ξεκινήσει από τις 9 Μαΐου την έκθεση “Η Σμύρνη πριν από την καταστροφή -“Ex Oriente lux (Εξ Ανατολής το φως)”, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 30 Αυγούστου.

Πρόκειται για το αποτέλεσμα δουλειάς των μαθητών, κυρίως της πρώτης τάξης του σχολείου, και εκεί οι επισκέπτες θα δουν και σπάνιες φωτογραφίες που συνοδεύονται από σχόλια, ενώ υπάρχει και μετάφραση στα αγγλικά.

Κατά την κα Θεοδωρακάκου, αποτελεί παράλληλα ένα πολύ καλό σχολικό εγχειρίδιο για όλες τις τάξεις, ενώ κλείνοντας ανέφερε ότι στο πλαίσιο της έκθεσης έχει δημιουργηθεί έντυπο που περιέχει πολλές πληροφορίες για τη Σμύρνη πριν από την καταστροφή.

Συντονίστριες στη διεξαγωγή της έκθεσης είναι η κα Κατερίνα Περρωτή και η κα Ελένη Κάτσου, με την πρώτη να δηλώνει χαρούμενη που και φέτος το σχολείο υλοποίησε μια δράση στο πλαίσιο του προγράμματος «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑΛ», με το αφιέρωμα, όπως είπε, να είναι το πρώτο μέρος για την εμβληματική επέτειο του 2022 και την έκθεση να αποτελεί τη μικρή συμβολή του σχολείου στον εορτασμό των 100 χρόνων.

Επίσης, προανήγγειλε ότι μετά τον Αύγουστο θα ακολουθήσει ένα δεύτερο μέρος, που θα είναι πιο συγκινησιακό, καθώς το πρώτο αναφερόταν στην κοινωνική και οικονομική ζωή πριν από την καταστροφή, ενώ αυτό που θα ακολουθήσει θα μιλά για τον ξεριζωμό και την προσφυγιά.

Από πλευρά της, η κα Κάτσου δήλωσε ότι σε όλη την προσπάθεια έχουν τη βοήθεια του Δήμου Καλαμάτας, αλλά και της Κοινότητας, και θέλησε να τους ευχαριστήσει για τη συνδρομή τους. Μάλιστα, σημείωσε ότι, ενώ η έκθεση ήταν να λειτουργήσει για πολύ λιγότερο, θα παραμείνει μέχρι τον Αύγουστο.
Π.Μπ.