ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις εκλογές της 15ης Μαΐου

ΣΥΡΙΖΑ: Στη δημοσιότητα τα ονόματα των υποψηφίων  από την Περιφέρεια Πελοποννήσου για τις εκλογές της 15ης Μαΐου

Ανεβάζουν «στροφές» στην Κουμουνδούρου (ΣΥΡΙΖΑ – Π.Σ.) εν όψει των εργασιών για την εκλογή προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής στις 15 Μαΐου. Με την εφορευτική επιτροπή, που εξελέγη στο 3ο συνέδριο για να «τρέξει» τις εκλογές, να δουλεύει πυρετωδώς, ανακοινώθηκαν προχθές το βράδυ οι υποψηφιότητες για την Κεντρική Επιτροπή.

Η διαδικασία των εκλογών περιλαμβάνει ταυτόχρονα δύο ψηφοφορίες σε δύο διαφορετικές κάλπες, μία για την εκλογή προέδρου και μία για την εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής, σε 500 τμήματα.

Δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή προέδρου έχουν όλα τα μέλη  του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Επίσης δικαίωμα να ψηφίσουν για την εκλογή μελών της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022.

Δικαίωμα να εκλεγούν στη θέση του/της προέδρου ή του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής έχουν όλα τα μέλη του κόμματος, που έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022 και έχουν ανακηρυχθεί σύμφωνα με τον παρόντα εκλογικό κανονισμό.

Για την εκλογή του/της προέδρου μπορούν να ψηφίζουν, εκτός από όσους έχουν εγγραφεί μέχρι τις 21/3/2022, και όσοι/όσες συμπληρώνουν απογραφικό ένταξης στο κόμμα την ημέρα των εκλογών, το οποίο καταθέτουν στην Εφορευτική Επιτροπή του εκλογικού τμήματος όπου προσέρχονται να ψηφίσουν.

Η Κεντρική Επιτροπή του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποτελείται από 300 μέλη. Η δε εκλογή των μελών της Κεντρικής Επιτροπής γίνεται ανά Περιφέρεια.

Ο καταμερισμός των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής για την Πελοπόννησο είναι 14 μέλη.

Ο αριθμός των σταυρών προτίμησης ορίζεται μέχρι το 30% των θέσεων της Κεντρικής Επιτροπής που αναλογούν στη συγκεκριμένη Περιφέρεια. Αν ο αριθμός του 30% δεν είναι ακέραιος, στρογγυλοποιείται στον αμέσως επόμενο ακέραιο ανεξάρτητα από το δεκαδικό μέρος. Ψηφοδέλτια με μεγαλύτερο αριθμό σταυρών είναι αυτοδικαίως άκυρα.

Ειδικότερα, στην Περιφέρεια Πελοποννήσου υποψήφιοι είναι οι εξής: Αραχωβίτης Σταύρος, Γκιόλας Γιάννης, Δαγκοπούλου- Τσόγκα Θεοπούλα (Πόλυ), Δέδες Γιώργος (σ.σ. συνωνυμία με τον επικεφαλής της πρώτης ελάσσονος μειοψηφίας στο Περιφερειακό Συμβούλιο), Δημητρακοπουλου Ευγενία (Τζένη), Ζούνης Πέτρος, Θελερίτη Μαρία, Καρλαύτη Στέλλα, Κιουρή Χαρά, Κοζομπόλη Παναγιώτα, Κουρεμπές Φάνης, Λαγωνικάκου Ναυσικά, Λαμπρινός Περικλής, Λεβέντης Δημήτρης (Μάκης), Μαζοκοπάκη Όλγα, Μπαλτά Σοφία, Νικολόπουλος Σπυρίδων, Παπαϊωάννου Παναγιώτης, Ρούσιας Μαρίνος, Σκούρτης Αριστείδης, Σπουρδαλάκης Άρης, Στάικος Χρήστος, Στέφανος Παναγιώτης, Ταυλαρίου Αγγελική, Τσιόγκας Βλάσης, Φαράντος Γεώργιος, Χαρίτσης Αλέξανδρος (Αλέξης), Χατζοπούλου Αγγελίνα, Χήρα Σωτηρία και Ψυχογιός Γιώργος.
Α.Π.