Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εόρτασε την Ημέρα της Μητέρας

Το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού εόρτασε την Ημέρα της Μητέρας

Την Ημέρα της Μητέρας εόρτασε το Τοπικό Τμήμα Καλαμάτας του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού (ΣΕΟ) μαζί με το Λύκειο των Ελληνίδων Καλαμάτας την Κυριακή 8 Μαΐου, με δοξολογία και αρτοκλασία στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου.

Μητέρες, παιδιά, μέλη των Ομάδων που συγκροτούν το Τοπικό Τμήμα, το Τοπικό Συμβούλιο, καθώς και φίλοι του Οδηγισμού, τίμησαν με την παρουσία τους το φετινό εορτασμό.

Στη συνέχεια μέλη με πολλές φίλες και φίλους του ΣΕΟ συναντήθηκαν έπειτα από τρία ολόκληρα χρόνια, για να τιμήσουν όλες τις μητέρες του κόσμου, στο γευσιπωλείο «Μωσαϊκό». Εκεί μίλησε για το ρόλο της μητέρας η περιφερειακή έφορος Πελοποννήσου του ΣΕΟ, Νάνσυ Ψυλάκη.

«Οι πρωτοφανείς συνθήκες της πανδημίας κατέστησαν ακόμα πιο σύνθετο τον ρόλο κάθε μητέρας. Εργαζόμενες μητέρες με μικρά παιδιά στο σπίτι και αυξημένες επαγγελματικές και οικιακές υποχρεώσεις, ηλικιωμένες ή ευπαθείς μητέρες και γιαγιάδες απομονωμένες από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών, μητέρες παιδιών με σοβαρά προβλήματα υγείας, επωμίσθηκαν μεγάλο ψυχικό φορτίο αυτό το διάστημα.

Το ΣΕΟ Τ.Τ. Καλαμάτας αποτίει φόρο τιμής σε όλες αυτές τις μητέρες, μα ιδιαίτερα τους τελευταίους μήνες στρέφει το βλέμμα, τη σκέψη και την καρδιά στη σκληρά δοκιμαζόμενη Ουκρανία και στις μάνες του πολέμου και της προσφυγιάς, που παλεύουν για την επιβίωση των παιδιών τους σε έναν κόσμο εχθρικό και αφιλόξενο. Υψώνει δυνατά την φωνή κατά του πολέμου, πρεσβεύοντας την παγκόσμια Ειρήνη και την Ειρήνη υπέρ των παιδιών και των δικαιωμάτων τους!», όπως ειπώθηκε.