Ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Ξεκίνησαν οι παράλληλες εκδηλώσεις του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας

Μετά την παρουσίαση του προγράμματος των δράσεων του 6ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κουκλοθέατρου Καλαμάτας που έγινε στο Πνευματικό Κέντρο, ξεκίνησαν και οι παράλληλες εκδηλώσεις.

Προχθές το πρωί, στην αίθουσα του συλλόγου, παρουσιάστηκε δωρεάν, από την «κουκλοπαρέα» της Πειραματικής Σκηνής, η παράσταση «Το δώρο της Παπλωματούς» σε 40 παιδάκια που φιλοξενούνται στο «Περιβόλι της Γιαγιάς». Οι ήρωες του έργου μοίρασαν πολλά χαμόγελα στα παιδικά πρόσωπα και χαρούμενοι έφυγαν με την ευχή να ξανασυναντηθούν γρήγορα με τις κούκλες μας.

Την ίδια μέρα, στον υπέροχο υπαίθριο χώρο του Θεματικού Μουσείου Υδροκίνησης Δημητσάνας του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς, η ομάδα ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ έδωσε 2 παραστάσεις κουκλοθέατρου με το έργο «Τα πολύχρωμα τέρατα». Τις  παραστάσεις καταχειροκρότησαν 140 περίπου μικροί και μεγάλοι θεατές, που τις παρακολούθησαν με ενθουσιασμό.

Στη συνέχεια οι κουκλοπαίκτριες Ηρώ Θεοδώρου και Μαρίζα Νταϊφά πραγματοποίησαν ένα εργαστήρι κατασκευής μικρής φιγούρας, που βασιζόταν στην παράσταση που είχαν παρακολουθήσει προηγουμένως.

Την επόμενη εβδομάδα θα συνεχιστούν οι παράλληλες δράσεις, στις 17 και 19 Μαΐου, σε Ειδικά Σχολεία, με την παράσταση «Τα πολύχρωμα Τέρατα» από την ομάδα ΓΟΥΤΟΥ ΓΟΥΠΑΤΟΥ.

Ο κύριος κορμός των δράσεων του Φεστιβάλ ανοίγει την αυλαία το Σάββατο 21 Μαΐου στις 11.00 το πρωί στο Δημοτικό Πάρκο του Αναψυκτηρίου με την παράσταση “O Βασιλιάς που πεινούσε σαν λύκος» από την ομάδα ΜΟΥ ΦΑ.

Το απόγευμα θα ακολουθήσει η εκρηκτική μουσική παρέλαση της Μπάντας QUILOMBO, με συνοδεία από κούκλες και κουκλοπαίκτες, που θα ξεκινήσει από τον πεζόδρομο μπροστά στο Πνευματικό Κέντρο και θα καταλήξει στο χώρο του Πατινάζ στο Δημοτικό Πάρκο ΟΣΕ, όπου θα ακολουθήσει η παράσταση «The Loony Circus» της ομάδας ΑΝΤΑΜΑΠΑΝΤΑΧΟΥ, με ελεύθερη πρόσβαση.

Τα δε απογεύματα για το κοινό το εισιτήριο είναι 5 ευρώ, εκτός από την παράσταση της ομάδας ΠΛΕΥΣΙΣ, που είναι 7 ευρώ.  Υπάρχει και μειωμένο εισιτήριο με 3 ευρώ, σε πακέτο των 10 εισιτηρίων.

Εισιτήρια θα προπωλούνται κάθε απόγευμα από τη Δευτέρα 16 έως την Παρασκευή 20/5  στην Πειραματική Σκηνή, Ευριπίδου 2.