Υπογραφή συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Υπογραφή συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας στο Δημαρχείο Μεσσήνης

Στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth for Europe

Η επίσημη υπογραφή της συμφωνίας φιλίας και συνεργασίας των συμμετασχόντων ευρωπαϊκών οργανισμών έγινε προχθές στο Δημαρχείο Μεσσήνης, στο πλαίσιο της υλοποίησης του ευρωπαϊκού προγράμματος Youth for Europe (Y4EU).

Το σύμφωνο φιλίας και συνεργασίας υπεγράφη μεταξύ του δημάρχου Μεσσήνης Γιώργου Αθανασόπουλου, του δημάρχου Felsolsolca της Ουγγαρίας Tamas Szarka, του δημάρχου Paneveys της Λιθουανίας Rytis Rackauskas, του δημάρχου Sorano της Ιταλίας Vanni Pierandrea, του εκπροσώπου του Δήμου Saint Julien’s της Μάλτας Guido Dalli και της εκπροσώπου της Lighthouse Languages από την Ιταλία, Letizia Tessicini.

Ακολούθησε η ανταλλαγή δώρων και αναμνηστικών και συζητήθηκαν από τους εκπροσώπους των ευρωπαϊκών ομάδων ζητήματα διαπολιτισμικής και κοινωνικής ευαισθητοποίησης των νέων στις τοπικές κοινωνίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα, χθες στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Κέντρου Ανάδειξης Φυσικής και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του Δημοτικού Σχολείου Καρτερολίου οι δήμαρχοι και οι εκπρόσωποι των οργανισμών που συμμετείχαν παρουσίασαν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα κάθε Δήμου και τις σχετικές δράσεις και καλές πρακτικές για τους νέους.

Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε από την ΡΕΚΤΗΣ ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ και καλλιτεχνικό εργαστήρι κεραμικής, με τη δημιουργία καλλιτεχνικών έργων από τους συμμετέχοντες, τα οποία στη συνέχεια θα αποδοθούν στον Δήμο Μεσσήνης.

Επίσης, εργαστήρι γευσιγνωσίας στην ειδικά διαμορφωμένη αίθουσα του Κέντρου. Εκεί, εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών ομάδων παρουσίασαν αντιπροσωπευτικό γεύμα του τόπου τους, με σκοπό την ανάδειξη της διαπολιτισμικής γαστρονομικής ταυτότητας των ευρωπαϊκών χωρών συμμετοχής, ενώ ξεναγήθηκαν στο μουσειακό χώρο.

Την Παρασκευή, πρώτη ημέρα περιήγησης των συμμετασχόντων στο Δήμο Μεσσήνης, έγινε ξενάγηση στην Αρχαία Μεσσήνη και το Ανδρομονάστηρο, ενώ αργότερα ο δήμαρχος Γιώργος Αθανασόπουλος καλωσόρισε στο γραφείο του τους δημάρχους των χωρών συμμετοχής.

Να σημειωθεί πως η διοργάνωση ανήκει στο Δήμο Μεσσήνης, ο οποίος υπέβαλε την πρόταση και έτυχε της σχετικής έγκρισης, ενώ ανάδοχος οργάνωσης και υποστήριξης στην υλοποίηση των δράσεων ήταν η ΚΟΙΝ.Σ.ΕΠ. «ΡΕΚΤΗΣ».