1ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia αύριο

1ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia αύριο

Το Ολυμπιακό Μουσείο Θεσσαλονίκης και ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, με την υποστήριξη και τη συμμετοχή της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής και της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, διοργανώνουν το 1ο “Olympic Day Run” Ancient Olympia μεθαύριο Κυριακή 19 Ιουνίου.

Σχετικά η υπεύθυνη Πολιτιστικών Δράσεων «Olympic Day Run” Ancient Olympia

για την Περιφέρεια Πελοποννήσου, Δώρα Λοίζου αναφέρει: «Για πρώτη φορά στην κοιτίδα των Ολυμπιακών Αγώνων θα βρεθούν στην ίδια αφετηρία Ολυμπιονίκες, διακεκριμένοι αθλητές και ενεργοί πολίτες, να τρέξουν ή να περπατήσουν παρέα, προωθώντας το μήνυμα της Διεθνούς Ολυμπιακής Ημέρας και τις Ολυμπιακές αξίες. Η εκκίνηση του αγώνα θα δοθεί από το χρυσό Ολυμπιονίκη της κωπηλασίας στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, Στέφανο Ντούσκο.

Νιώθω ιδιαίτερη τιμή που αποτελώ μέλος του Ολυμπιακού κινήματος και μέσα από εκπαιδευτικές και πολιτιστικές δράσεις, προωθώ την παγκόσμια Ολυμπιακή μας κληρονομιά και τη φιλοσοφία του Ολυμπισμού ως τρόπο ζωής.

Ευχαριστώ θερμά τη διευθύντρια του Ολυμπιακού Μουσείου Θεσσαλονίκης, Ουδατζή Κυριακή, για την εμπιστοσύνη στο πρόσωπό μου. Για εμένα αυτή η δράση, αποτελεί ένα προσωπικό στοίχημα! Στόχος μου ειναι ο τόπος μου, η Μεσσηνία, να έχει μια ηχηρή παρουσία στο δρομικό γεγονός που επικοινωνεί διεθνώς την Ελλάδα ως γενέτειρα των Ολυμπιακών Αγώνων.

Καλώ όλο τον κόσμο να συμμετέχει ενεργά στη μεγαλύτερη γιορτή του Ολυμπισμού, επιλέγοντας ανάμεσα σε δυο διαδρομές με αφετηρία το Δημαρχείο Αρχαίας Ολυμπίας»

Πληροφορίες / εγγραφές: olympicdayrun.gr.