Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση να απαιτήσει από τις τράπεζες να μη μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή»

Αλέξης Χαρίτσης: «Η κυβέρνηση να απαιτήσει από τις τράπεζες να μη μείνει ακάλυπτη καμία περιοχή»

Σε δήλωση για το σχεδιαζόμενο κλείσιμο καταστημάτων τραπεζών στη Μεσσηνία προέβη ο βουλευτής Μεσσηνίας και τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Χαρίτσης.

Όπως παρατηρεί: «Το ζήτημα της συνεχιζόμενης συρρίκνωσης του δικτύου των τραπεζικών καταστημάτων στη Μεσσηνία, όπως άλλωστε συμβαίνει σε όλη τη χώρα, επανέρχεται με το σχεδιαζόμενο κλείσιμο των καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας και Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός των διοικήσεων των Τραπεζών δε λαμβάνει υπ’ όψιν τις ανάγκες και τις εύλογες διαμαρτυρίες των τοπικών κοινωνιών όπου οι συναλλασσόμενοι θα αναγκάζονται πλέον να διανύουν αποστάσεις πολλών χιλιομέτρων, εν μέσω κατακόρυφης ανόδου στις τιμές των καυσίμων, για να εξυπηρετηθούν από άλλο κατάστημα.

Παράλληλα, οι ψηφιακές συναλλαγές που συνιστούν πλέον το μοναδικό μέσο για τη διεκπεραίωση συναλλαγών ιδιωτών αλλά και εμπορικών επιχειρήσεων, συνεχίζουν να επιβαρύνονται από αδικαιολόγητες υψηλότατες χρεώσεις, προκαλώντας τις απόλυτα δικαιολογημένες αντιδράσεις των τοπικών εμπορικών συλλόγων και των επιμελητηρίων.

Το αρμόδιο υπουργείο Οικονομικών όλο αυτό το διάστημα “νίπτει τας χείρας του” δηλώνοντας αναρμοδιότητα.

Πρέπει, επιτέλους, η κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της.

Οφείλει να απαιτήσει από τις διοικήσεις των συστημικών τραπεζών, που έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί τρεις φορές με τα χρήματα των φορολογουμένων, να εκπονήσουν έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό, ώστε καμία περιοχή να μη μείνει ακάλυπτη και να σταματήσει η ταλαιπωρία στην οποία υπόκεινται χιλιάδες συναλλασσόμενοι, πολίτες και επιχειρήσεις».