Αλέξης Χαρίτσης: «Το θράσος της κυβέρνησης Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο»

Αλέξης Χαρίτσης: «Το θράσος της κυβέρνησης  Μητσοτάκη δεν έχει προηγούμενο»

«H τεράστια κρίση της ακρίβειας έχει διαμορφώσει ασφυκτικές συνθήκες στην κοινωνία, με πολλούς συμπολίτες μας να μην μπορούν να  ανταποκριθούν σε βασικές υποχρεώσεις τους» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο ραδιοφωνικό σταθμό «Στο Κόκκινο 105.5. «Παρά τις προσπάθειες της κυβέρνησης να παρουσιάσει μια εικονική πραγματικότητα, οι πολίτες εκφράζουν με κάθε ευκαιρία την οργή, το φόβο και την ανασφάλειά τους» συνέχισε ο ίδιος, σχολιάζοντας στις αντιδράσεις πολιτών που προκάλεσε η επίσκεψη του πρωθυπουργού στην Καλαμάτα. «Είναι δική μας ευθύνη στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να δώσουμε θετική, προοδευτική πολιτική διέξοδο στην κοινωνική δυσαρέσκεια και στα αδιέξοδα που δημιούργησε η κυβέρνηση Μητσοτάκη» πρόσθεσε.

«Η καθαρή έξοδος από τα μνημόνια που πέτυχε ο ΣΥΡΙΖΑ το 2018 δρομολόγησε  και την έξοδο από την ενισχυμένη εποπτεία» υπογράμμισε ο κ. Χαρίτσης, χαρακτηρίζοντας «αδιανόητη την προσπάθεια της κυβέρνησης να καρπωθεί την ιστορική επιτυχία της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ».

«Οι πολίτες γνωρίζουν ποιοι ανέλαβαν μια χώρα χρεοκοπημένη, όπου δεν μπορούσαν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις, και παρέδωσαν μια χώρα έξω από τα μνημόνια, με το δημόσιο χρέος ρυθμισμένο και γεμάτα δημόσια ταμεία» συνέχισε. «Αν δεν υπήρχε το αποθεματικό των 37 δισ., σήμερα δε θα μπορούσαμε να μιλάμε για οποιαδήποτε προοπτική οικονομικής ανάταξης».

«Η αθωωτική απόφαση του δικαστηρίου για τη Ρένα Δούρου αποκαθιστά την αλήθεια και δικαιώνει την ίδια και τον ΣΥΡΙΖΑ που τη στήριξε» δήλωσε ο  κ. Χαρίτσης, καταλήγοντας: «Ο κ. Μητσοτάκης και η Ν.Δ. εδώ και χρόνια εργαλειοποιούν τα πάντα για μικροκομματικές σκοπιμότητες. Το έκαναν ως αντιπολίτευση με την συμφωνία των Πρεσπών, το έκαναν και στη συνέχεια εργαλειοποιώντας ακόμη και τη Δικαιοσύνη. Όταν όμως συγκρούεσαι συνεχώς με την πραγματικότητα, αργά η γρήγορα θα έρθει η ώρα του λογαριασμού».