Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Διαδραστικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσούρτα-Φέρτα»

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Διαδραστικό πρόγραμμα  φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσούρτα-Φέρτα»

Το διαδραστικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας «Βιβλιοσούρτα-Φέρτα» υλοποίησε κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους 2021-22 η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, δίνοντας προτεραιότητα στους μαθητές προσχολικής ηλικίας.

Το πρόγραμμα είχε ως στόχο τη γνωριμία των παιδιών του νηπιαγωγείου και των οικογενειών τους με τη βιβλιοθήκη της πόλης τους, ενώ οι μικροί μαθητές ανέπτυξαν πολυάριθμες ιδέες και δράσεις, που έδωσαν χαρακτήρα και χρώμα στις εικόνες και στις ιστορίες των βιβλίων.

Οι δε δημιουργίες τους, προκειμένου να γίνει διάχυση των δράσεων, αναρτήθηκαν στο ειδικά διαμορφωμένο padlet στην ιστοσελίδα της βιβλιοθήκης.

Μ’ασλιστα, την εβδομάδα που μας πέρασε η διευθύντρια της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Καλαμάτας επισκέφτηκε τα σχολεία που συμμετείχαν στο πρόγραμμα (Νηπιαγωγείο Λεϊκων, 10ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, 18ο Νηπιαγωγείο Καλαμάτας, Νηπιαγωγείο Διασποράς, Νηπιαγωγείο Στούπας, Βρεφονηπιακός Σταθμός “Ευγενία Βασ. Ασημάκου”) και αφού τους έδωσε βραβείο συμμετοχής, εμπλούτισε τις βιβλιοθήκες τους με επιλεγμένους τίτλους βιβλίων. Τέλος, τους παρείχε ειδικές προνομιακές κάρτες δανεισμού για σχολικές μονάδες.

Δοθείσης της ευκαιρίας η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμάτας ευχαριστεί το Βρεφονηπιακό Σταθμό “Ευγενία Βασ. Ασημάκου” για την υποστήριξη στην υλοποίηση του προγράμματος και ανανεώνει το ραντεβού με τους μικρούς της φίλους τη νέα σχολική χρονιά, με καινούρια προγράμματα και εκπλήξεις!