Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Βουτιά στο καλοκαίρι με ενδιαφέρουσες δράσεις για το αναγνωστικό κοινό

Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη: Βουτιά στο καλοκαίρι με ενδιαφέρουσες  δράσεις για το αναγνωστικό κοινό

Σύμφωνα με ένα απόφθεγμα του Ρωμαίου ρήτορα Κικέρωνα, αν έχεις έναν κήπο και μια βιβλιοθήκη, έχεις όλα όσα σου χρειάζονται.

Στο πλαίσιο αυτό η Δημόσια Βιβλιοθήκη Καλαμάτας, σε συνεργασία με το βιβλιοπωλείο «Βιβλιόπολις», διοργανώνουν ένα άκρως ενδιαφέρον τριήμερο δράσεων για το κλείσιμο της φετινής σεζόν.

Έτσι, λοιπόν, 22 με 24 Ιουνίου, από τον αίθριο χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης στον τέταρτο όροφο του Πνευματικού Κέντρου, στο κέντρο της Καλαμάτας, θα υποδεχτούν μια σειρά από καταξιωμένους Έλληνες λογοτέχνες. Οι ίδιοι θα παρουσιάσουν τα νέα τους συγγραφικά έργα, ενώ κατά τη διάρκεια του τριημέρου θα πραγματοποιηθεί και ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής για το κοινό.

Ειδικότερα, το άνοιγμα της δράσης «Συγγραφείς στο αίθριο» θα κάνει ο συγγραφέας Ισίδωρος Ζουργός στις 22 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ., οπότε θα παρουσιαστεί το νέο του βιβλίο με τίτλο «Περί της εαυτού ψυχής». Η παρουσίαση θα γίνει από τον Βασίλη Μπαζάνη, πρόεδρο του Συνδέσμου Φιλολόγων Μεσσηνίας, ενώ με το συγγραφέα θα συνομιλήσει ο Δημήτρης Κοσμόπουλος, ποιητής και δοκιμιογράφος. Αποσπάσματα από το βιβλίο θα διαβάσει ο ηθοποιός Λεωνίδας Βέλλης, μέλος του ΜΕΘ.

Την επόμενη μέρα, στις 23 Ιουνίου και ώρα 10.00 π.μ., ο Ισίδωρος Ζουργός από το χώρο της Δημόσιας Βιβλιοθήκης θα διδάξει στο κοινό της πόλης «Πώς γεννιέται ένα βιβλίο», πλαισιώνοντας έτσι το δεύτερο σεμινάριο δημιουργικής γραφής που διοργανώνεται στην Καλαμάτα το τελευταίο διάστημα.

Ακολούθως, στις 23 Ιουνίου και ώρα 8.00 μ.μ., τη σκυτάλη παίρνει η γνωστή στο ευρύ αναγνωστικό κοινό συγγραφέας Λένα Μαντά, που θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο με τίτλο «Σφραγίδα».

Κλείνοντας το τριήμερο των βιβλιοπαρουσιάσεων της Δημόσιας Βιβλιοθήκης, στις 24 Ιουνίου, ο ηθοποιός Στέλιος Μάινας θα παρουσιάσει το νέο του βιβλίο με τίτλο «Να θυμηθώ να παραγγείλω», μια ιστορία που φιλοδοξεί να γοητεύσει και να προβληματίσει, αφού θέτει ζητήματα ηθικής που, αν μη τι άλλο, παραμένουν διαχρονικά.

Για το βιβλίο θα μιλήσει και θα συζητήσει με το συγγραφέα η Βασιλική Μάλαμα, μέλος του ΜΕΘ, φιλόλογος και δασκάλα, ενώ αποσπάσματα θα διαβάσουν οι ερασιτέχνες ηθοποιοί – μέλη του ΜΕΘ, Βίκυ Βορίλα, Μαρία Λαζάρου και Έλενα Παναγοπούλου.

Της Χριστίνας Μανδρώνη