Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης & ιεροκήρυκας Κοσμάς Περχανίδης

Εκοιμήθη ο αρχιμανδρίτης & ιεροκήρυκας Κοσμάς Περχανίδης

Εκοιμήθη εν Κυρίω τις προηγούμενες μέρες ο αρχιμανδρίτης Κοσμάς Περχανίδης, συνταξιούχος, διατελέσας επί σειρά ετών ιεροκήρυκας της Ιεράς Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας.

Η είδηση της εκδημίας του σκόρπισε θλίψη στην ευρύτερη περιοχή της Μητροπόλεως Τριφυλίας και Ολυμπίας και πιστοί συντετριμμένοι μιλούσαν με γλυκά λόγια για τον αείμνηστο αρχιμανδρίτη.

Τυπικός μα και απλός, αυστηρός μα και πρόσχαρος, κοινωνικός, διαλεκτικός, που ενδιαφερόταν για κάθε πρόβλημα στο οποίο γινόταν κοινωνός και πάσχιζε να βοηθήσει όσους είχαν ανάγκη.

Τα τελευταία χρόνια της ζωής του τα πέρασε στη γενέθλια γη του, στο Μικρό Δάσος του Κιλκίς, για την οποία πάντα, ευρισκόμενος μακριά, μιλούσε με νοσταλγία και αγάπη.

Περήφανος Μακεδόνας, αγάπησε την Τριφυλία και την Ολυμπία, και βεβαίως την Κυπαρισσία όπου έζησε για δεκαετίες, καθώς και τους ανθρώπους της ευρύτερης περιοχής της Μητροπόλεως με τους οποίους είχε αναπτύξει αμοιβαίο σεβασμό και εμπιστοσύνη και οι οποίοι, επίσης, τον αγάπησαν βαθιά.

Η εξόδιος Ακολουθία του Κοσμά Περχανίδη τελέστηκε από τον Ι.Ν. Αγίων Ταξιαρχών στο Μικρό Δάσος Πολυκάστρου Κιλκίς και σε αυτή συμμετείχε ως εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Τριφυλίας και Ολυμπίας κ. Χρυσοστόμου ο πατέρας Σεραφείμ, εφημέριος του Ι.Ν. Αγίου Νικολάου Φιλιατρών.

Του Ηλία Γιαννόπουλου