Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Σεμινάριο για ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής

Επιμελητήριο Μεσσηνίας: Σεμινάριο για ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο πρόκειται να είναι δωρεάν και θα αφορά επιχειρήσεις διαμονής

Δωρεάν εκπαιδευτικό σεμινάριο για την ασφαλή και νόμιμη λειτουργία κάθε επιχείρησης διαμονής θα πραγματοποιήσει το Επιμελητήριο Μεσσηνίας, έπειτα από τη δημοσίευση της τελευταίας ΚΥΑ στις 25/5 (ΦΕΚ 2587/τεύχος δεύτερο/24.05.22), η οποία τροποποίησε την προηγούμενη στις 30/4 για τα ειδικά πρωτόκολλα υγειονομικού περιεχομένου για το έτος 2022, βάσει των οποίων λειτουργούν οι τουριστικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο της λήψης μέτρων έναντι του κορωνοϊού Covid-19.

Όπως ορίζει η σχετική εγκύκλιος, η παρακολούθηση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου είναι υποχρεωτική και απαιτείται εκ νέου εκπαίδευση του ιδιοκτήτη ή διευθυντή του καταλύματος:

•από 1 έως 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά κατάλυμα

•άνω των 50 δωματίων: εκπαίδευση ενός ατόμου ανά υπηρεσία/τμήμα καταλύματος.

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα διεξαχθεί μέσω της ψηφιακής πλατφόρμας zoom την

Τετάρτη, 15 Ιουνίου, από τις 6.30 το απόγευμα έως τις 8.30 το βράδυ.

Σε όλους τους συμμετέχοντες θα χορηγηθεί η απαραίτητη βεβαίωση παρακολούθησης.

Οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέχρι και μία ώρα πριν την έναρξη της τηλεκπαίδευσης, προκειμένου να ενημερωθούν για τη διαδικασία συμμετοχής και να λάβουν τη σχετική πρόσκληση για την είσοδό τους στην πλατφόρμα zoom, στο σύνδεσμο:

https://forms.office.com/r/8xPy04JQcb.

Το εκπαιδευτικό webinar θα πραγματοποιηθεί με εισηγητή τον κ. Γιάννη Κακό, τεχνολόγο Τροφίμων και Ποτών, M.sc εισηγητή των εκπαιδευτικών προγραμμάτων ΕΦΕΤ και υγειονομικών πρωτοκόλλων.

Επισημαίνεται ότι για όσους δεν έχουν εκδώσει το σήμα πιστοποίησης Health First, αυτό εκδίδεται για τα ενοικιαζόμενα δωμάτια από το υπουργείο Τουρισμού: https://www.healthfirsttourism.gr/, ενώ για τα ξενοδοχεία από το ΞΕΕ.

Η δε επανέκδοση του σήματος πιστοποίησης Health First απαιτείται σε περίπτωση αλλαγής προσώπου υπευθύνου για την εφαρμογή του σχεδίου διαχείρισης.

Για περισσότερες πληροφορίες ή διευκρινίσεις τηλ. 27210 62212 & info@mcci.gr.