Γαργαλιάνοι: Αγνοείται ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για την Τράπεζα Πειραιώς

Γαργαλιάνοι: Αγνοείται ψήφισμα του Δ.Σ. Τριφυλίας για την Τράπεζα Πειραιώς

Επτά μέρες συμπληρώθηκαν χθες από την 22η τακτική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Τριφυλίας, αλλά μέχρι και χθες το μεσημέρι δεν είχε δημοσιευθεί στη Δι@υγεια ψήφισμα του Σώματος, απόντος του κ. Λεβεντάκη, ο οποίος είχε αποχωρήσει στο μεταξύ από τη συνεδρίαση, για την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους.

Το τελευταίο θέμα, ένατο, στην ημερήσια διάταξης της συνεδρίασης του Δ.Σ. Τριφυλίας το βράδυ της προηγούμενης Τρίτης, 14 Ιουνίου, ήταν «Συζήτηση -έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους».

Η όλη συζήτηση του θέματος δε διήρκεσε ούτε λεπτό, με το δήμαρχο Τριφυλίας να έχει ήδη αποχωρήσει από την αίθουσα συνεδριάσεων πριν καν ξεκινήσει να συζητιέται.

«Το ψήφισμα για την Πειραιώς», είπε η Σταματία Αλεξοπούλου απευθυνόμενη στον πρόεδρο, με την ώρα να δείχνει περί τη 1.00 τα ξημερώματα, ενώ δημοτικοί σύμβουλοι είχαν ήδη σηκωθεί από τα έδρανα για να αποχωρήσουν.

«Για το ψήφισμα, το τελευταίο, για την Τράπεζα Πειραιώς στους Γαργαλιάνους…», ανέφερε από μικροφώνου ο πρόεδρος του Δ.Σ. Τριφυλίας, Χαράλαμπος Αυρηλιώνης. Η Σταματία Αλεξοπούλου αναφέρθηκε σε “πληροφορίες” που ακούγονται στην περιοχή ότι θα κλείσει και η Εθνική στους Γαργαλιάνους, ρωτώντας: «Αληθεύει;» με τον Παναγιώτη Τσαφαρά να λέει «ναι». Ακολούθως η κα Αλεξοπούλου είπε: «Και για το ψήφισμα, λέω, να βάλουμε μέσα και για την Εθνική Τράπεζα στους Γαργαλιάνους γιατί ακούγεται…», με τη γενική γραμματέα του Δήμου, Μαρία-Μερόπη Μυλωνά, να λέει «δεν είναι σίγουρο» και τον αντιδήμαρχο Σωτήρη Μπακούρο να σημειώνει: «Όχι, το έχουνε πει».

Κάπου εκεί, με τους περισσότερους δημοτικούς συμβούλους να έχουν σηκωθεί από τα έδρανα προς αποχώρηση, έληξε η συνεδρίαση.

Ούτε ψήφισμα αναγνώστηκε ενώπιον του Σώματος ούτε και προς ποιους θα αποσταλεί ειπώθηκε. Μέχρι και χθες, Τρίτη 21 Ιουνίου, πάντως, απόφαση στο θέμα «Συζήτηση- έκδοση Ψηφίσματος σχετικά με τη λειτουργία της Τράπεζας Πειραιώς στους Γαργαλιάνους» δεν είχε δημοσιευθεί στη Δι@υγεια…